Președintele Klaus Iohannis le-a spus liberalilor, reuniți în ședința Biroului Executiv de la Sibiu, că nu se va implica în campania pentru europarlamentare și și-a reafirmat susținerea pentru liderul PNL, Ludovic Orban, potrivit unor surse politice. De asemenea, șeful statului le-a transmis că „eu vreau Guvernul meu, adică un guvern format din oameni care îmi sunt apropiați în gândirea politică”. La finalul ședinței, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu îşi imaginează alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice, respectiv prin moţiune de cenzură sau prin alegeri.

Iohannis, PNL Foto: Presidency.ro

Potrivit surselor citate, președintele, prezent la ședința liberalilor, le-a spus acestora că Executivul actual este incompetent în organizarea preluării președinției Consiliului UE, în contextul în care este o perioadă esentială, pentru că este vorba despre post- Brexit.

Aceleași surse susțin că președintele a afirmat că Ludovic Orban este prietenul său și să fie pus capăt acțiunilor negative la adresa conducerii, pentru că nu este niciun motiv ca Orban să fie înlăturat de la șefia partidului.

Totodată, președintele a mai afirmat că nu se va implica în campania de la alegerile europarlamentare și le-a spus celor prezenți "eu vreau Guvernul meu - adică un guvern format din oameni care îmi sunt apropiați în gândirea politică".

„Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul”

La finalul ședinței, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu îşi imaginează alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice, respectiv prin moţiune de cenzură sau prin alegeri.

ohannis a fost întrebat când va fi schimbat Guvernul. ”Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul, mai repede sau mai târziu, asta decid românii, prin alegeri. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice, adică prin moţiune de cenzură sau prin alegeri, dar în oricare dintre variante este bine ca toată lumea să fie pregătită. Imaginaţi-vă ce abordare greşită ar avea opoziţia dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare. Că până la urmă asta înseamnă democraţia, alternanţa la guvernare. Şi evident că toată lumea trebuie să se pregătească, nu doar pentru alegeri, ci şi pentru a guverna”, a răspuns preşedintele.

Întrebat dacă la şedinţă a cerut ca luptele interne să înceteze în interiorul PNL, Iohannis a spus că a adresat liberalilor câteva gânduri şi idei pozitive. ”Cred că PNL este un partid în consolidare şi cu siguranţă cât de consilidaţi şi cât de bine se vor prezenta vom vedea în alegerile care urmează, 2019 - 2020”, a spus Iohannis.