​Președintele Klaus Iohannis răspunde acuzațiilor Guvernului susținând că executivul nu avea nevoie de avizul CSAT pentru rectificare în cazul banilor pentru pensii, alocații sau servicii medicale. Șeful statului a precizat că de avizul de la Cotroceni este nevoie doar în cazul instituțiilor care țin de siguranța națională.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Iată o nouă minciună marca PSD și a Guvernului incompetent Dăncilă. Guvernul îi minte pe români și îi guvernează cu cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz( pentru pensii și salarii-n.r.) Citesc în gazetă că nu poate să dea bani la pensii, salarii, că nu am dat eu aviz. E o mare minciună. Guvernul putea să facă orice rectificare, dacă asta se dorea” a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că sunt două ipoteze pentru „minciuna” guvernului. „Prima ipoteză, cei din Guvern nu citesc legile, e o ipozteză puțin verosimilă. A doua ipoteză e mult mai gravă și ține de contrucția bugetului. Am atras atenția încă de la început că PSD construiește un buget iresponsabil și vor ajunge în situația că nu vor avea bani să plătească pensii și salarii. Aceasta e mai verosimilă. Este inadmisibil să construiască o poveste la tv că președintele blocheză plata salariilor și pensiilor. Este o minciună. Eu nu pot sa dau un aviz fara o analiză temeinică", a declarat președintele .

Iohannis a adăugat nu putea să dea drumul la un aviz în CSAT fără o analiză în cazul instituțiilor care țin de securitatea națională.