Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat miercuri, că la ședința social-democrațiilor de la Neptun vor fi discuții despre activitatea ministriilor și "cel mai probabil va fi și o remaniere", informează Mediafax. Buzatu a precizat că se va discuta inclusiv și despre activitatea premierului Viorica Dăncilă.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

„Evident, după o anumită perioadă de exercitare a atribuțiilor Executivului, este nevoie de evaluarea eficienței acestei activități și cel mai bun cadru este cel statutar, al Comitetului Executiv. De asemenea, este și momentul în care trebuie făcut lucrul acesta, este începutul unei noi sesiuni parlamentare care are obiectivele ei, prioritățile ei, și trebuie canalizate toate energiile pentru rezolvarea acestora.(...)

Din această discuție vor rezulta câteva lucruri care cu certitudine vor fi puse în aplicare în perioada următoare, iar una dintre acțiuni va fi, probabil, și aceea de remaniere, pentru că așa cum am spus, există foarte multe semnale în spațiul public, dintre care unele, după părerea mea, trebuie luate în considerare", a declarat Dumitru Buzatu, citat de Mediafax.

De asemenea, liderul PSD Vaslui nu a exclus discuțiile și despre activitatea prim-ministrului. „Premierul, în primul rând, fiind și președinte executiv al partidului, a fost prezentă la toate organismele statutare în care s-au luat anumite decizii în partid și din punctul acesta de vedere aș zice că atât membrii BPN cât și celelalte structuri de conducere și de decizie ale PSD cunosc activitatea prim-ministrului. Dar probabil că vor exista referiri și la activitatea prim-ministrului și evident că sperăm că ele vor fi pozitive", a mai spus Buzatu. .

Declarațiile liderului PSD, Vaslui au fost făcute în contextul în care Liviu Dragnea a delcarat marti seară într-un interviu la Antena3 că la Comitetul Executiv Național al partidului se va discuta despre activitatea miniștrilor, menționând că este nemulțumit de unii dintre ei.

"În Comitetul Executiv vom discuta despre activitatea miniștrilor, va avea un cuvânt de spus doamna Dăncilă. Nu știu dacă se va decide o remaniere acolo, dar discuții despre activitatea miniștrilor vor trebui să fie. Doamna Dăncilă ne va spune despre activitatea miniștrilorȚ, a declarat Dragnea la Antena3.

Totodată liderul PSD s-a declarat mulțumit de activitatea premierului Viorica Dăncilă și a subliniat că o susține în continuare. „Categoric nu ( vreau să o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, să încheie acest mandat. Este un premier foarte bun. Cu toată campania care încearcă să o descurajeze. E un record istoric de încasări la buget pe luna iulie și cu o inflație negativă. Nu a avut experiență administrativă doamna Dăncilă, dar a învățat repede cum să conducă un guvern și o face din ce în ce mai bine", a declarat Dragnea.

Social-democraţii se reunesc peste două săptămâni la mare, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional în perioada 31 august - 2 septembrie. Întalnirea cu liderii organizațiilor județene are loc în contextul în care începe o nouă sesiune parlamentară.