Partenerii de Coaliție ai PSD refuză în continuare să susțină un eventual demers privind suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Într-o postare pe Facebook partidul lui Călin Popescu Tăriceanu susține că acțiunea este riscanta și poate avea urmări imprevizibile. Postarea ALDE apare în contextul în care, Liviu Dragnea a readus pe agenda politică a PSD tema suspendării președintelui.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suspendarea președintelui Klaus Iohannis – tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcția pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri și consecințe.Declanșarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism și violență de lideri politici lipsiți de scrupule, poate avea urmări imprevizibile.

Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părți bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condițiile în care suntem convinși că respectiva operație nu va perturba funcționarea statului, precauție cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Doar în urma unei astfel de evaluări și a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoștință de cauză, o opțiune sau alta în privința declanșării procedurii de suspendare" se arată în postare pe pagina de Facebook a ALDE.

Liviu Dragnea susține că își dorește suspendarea președintelui Iohannis, însă vrea să vadă și ce spune Călin Popescu Tăriceanu. „Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dacă dl. Tăriceanu și-a schimbat opinia”, a declarat Dragnea marți seara, într-o emisiune la Antena 3.