Carmen Dan a declarat după audierile la comisia de apărare din Camera Deputaților, care au avut loc, în mare parte, cu ușile închise, că susține transparența. ”Susțin atitudinea deschisă și transparentă, am promovat-o pe tot timpul mandatului meu”, a declarat ministrul de interne, adăugând că a avut posibilitatea de a răspunde la foarte multe întrebări din spațiul public sau puse de membrii comisiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea a spus că există o ”procedură de punere la dispoziție a raportului”, care va ajunge abia după aceea la parlamentarii comisiei.

Reprezentanții opoziției care au fost la audieri au declarat însă că li s-a răspuns la foarte puține întrebări, nu li s-a dat raportul privind evenimentele din 10 august și au acuzat că de la audieri a lipsit un personaj cheie, prefectul care a dat ordinul de intervenție în forță.

”Concluzia e că ne-am întâlnit mai mult ca spectatori, dintr-o listă lungă de întrebări ni s-a răspuns la două-trei”, a spus Ovidiu Raetchi, adăugând că întrebările vizau lcururi de bază, de exemplu dacă Jandarmeria își asumă lovituri date în capul manifestanșilor, sau gazele lacrimogene trase de la câțiva centimetri de fața protestatarilor.

”Probabil e o informație super-clasificată”, a spus, ironic, liberalul.

”Nu a fost prezent un personaj cheie, prefectul. Vom depune moțiune imediat cum parlamentul va începe să funcționeze”, a spus și Victor Paul Dobre.