Victor Ponta acuză faptul că prea mulți oameni din conducerea țării sunt din Teleorman, el spunând că ”problema adevărată nu este originea județeană a respectivilor oameni, ci faptul că promovarea lor are loc pe niște criterii feudale și mafiote incompatibile cu un stat modern”.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Fostul premier PSD afirmă că, în lume există un singur astfel de model în lume, Bashar Al Assad, care a promovat în conducere doar rude și oameni din zona sa natală.

Postarea lui Ponta:

”Președintele PSD ( și Președinte al Camerei Deputaților) este din Teleorman / el numește Președinte Executiv al PSD și Prim Ministru o doamnă tot din Teleorman / Doamna Prim Ministru din Teleorman numește în funcția de Ministru de Interne o altă doamna - tot din Teleorman/ Doamna Ministru de Interne din Teleorman numește în fruntea Jandarmeriei Române ( după gravele incidente din 10 August) un domn colonel tot din Teleorman!!!

Oare numai mie îmi sună frază de mai sus ca o gluma proastă sau ca o nebunie totală?!? Doar eu cred că Dumnezeu când vrea să piardă pe cineva întâi îi ia mințile? Pare că trăim în Evul Mediu sau în Sicilia perioadei în care totul era condus de “Cosa Nostra”!

Cunosc foarte mulți oameni din Teleorman cu foarte mult bun simt, competenți și onești / în cazul de mai sus însă aceste criterii nu au contat - au fost aleși pentru funcțîi cei atât de obedienți încât să execute orice ordin și atât de săraci intelectual încât să nu aibă nicio capacitate de gândire independența - și asta reprezintă o gravă problema de structura instituțională pentru România !

Problema adevărată nu este originea județeană a respectivilor oameni / ci faptul că promovarea lor are loc pe niște criterii feudale și mafiote incompatibile cu un stat modern ! Iar ceea ce face Dragnea la București la nivel Central acum au înțeles să facă în fiecare județ micii baroni locali implementati și sprijiniți de el ! Boala clientelismului și nepotismului a ajuns la un nivel cronic.

Știu că înainte de 1989 era plină conducerea țării de oamenii din Scornicești și din zona natală a lui Ceaușescu- niciodată însă nu s-a ajuns la ce este azi! Singurul exemplu azi în lume de lider politic care a promovat în conducere doar rude și oameni din zona sa natală este Bashar Al Assad în Siria - nu cred că acesta este un model pt România.

Am avut multe ocazii în care i-am spus și lui Dragnea și celorlalți lideri din PSD că România nu este și nu poate fi condusă la fel ca și Consiliul Județean Teleorman/ s-a dovedit că Dragnea nu poate să depășească acest nivel și că va produce doar dezastre cât timp va avea puterea absolută de azi .

Mă gândesc însă când ( nu dacă) oamenii din București , Ardeal, Banat, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia sau restul Olteniei îi vor lua de mânecă pe deputații și senatorii lor și le vor spune “ dacă va place așa de tare Dragnea mutați-va toți la el în Teleorman la Lacul Belina sau în Brazilia și dați-ne țara noastră înapoi”! Eu zic că acea zi este mai aproape decât credem acum.”