Șeful delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a transmis, miercuri, că „în mod cert” grupul socialiștilor europeni „nu va apleca urechea” la afirmațiile europarlamentarului Cătălin Ivan care intenționează să depună o solicitare de excludere a PSD din familia politică europeană, transmite Mediafax.

Dan NicaFoto: AGERPRES

„Este regretabil că domnul Ivan, probabil presat de apropierea alegerilor europarlamentare, încearcă să câștige capital electoral urmând bine-cunoscuta rețetă a Monicăi Macovei de a-i intoxica pe colegii de la Bruxelles cu minciuni despre România. Probabil că dânsul și-a făcut un calcul meschin și a ajuns la concluzia că demagogia este mai eficientă decât munca efectivă în Parlamentul European. Încă nu e prea târziu ca domnul Ivan să realizeze ridicolul în care se plasează de unul singur, pentru că în mod cert Grupul S&D nu va apleca urechea la minciunile proferate de acesta”, a transmis Dan Nica, într-un comunicat de presă.

Liderul europarlamentarilor social democrați a mai precizat că afirmațiile lui Cătălin Ivan nu pot schimba faptul că România a avut cea mai mare creștere economică din Europa în trimestrul II față de trimestrul I.

Ivan a anunțat marți că va cere excluderea PSD din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului European.

Voi înainta conducerii Grupului un dosar complet cu acțiunile acestui grup infracțional pus în apărarea corupților și voi obține sprijinul colegilor de bună credință din celelalte delegații naționale. Dacă socialiștii europeni nu se dezic de Dragnea și de partidul lui, atunci alegerile de anul viitor nu sună bine deloc”, a scris Cătălin Ivan, pepagina sa de Facebook.