Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat duminică, la România TV, că membrii partidului îi presează pe lideri să ceară organizarea unui nou "miting uriaș", afirmând că precedenta manifestare social-democrată din Piața Victoriei a fost una liniștită, fără incidente.

Codrin StefanescuFoto: Captura Antena 3

"Nu este decis. Președintele Dragnea este informat de colegii noștri din țară, care la rândul lor sunt presați de primari, de electorat, de membrii noștri, care mai doresc încă un miting. Eu sunt unul dintre cei care susțin această idee de a face din nou un miting uriaș PSD. Noi am avut un miting liniștit, cu sute de mii de români, când nu s-a întâmplat niciun fel de incident. Noi nu am incitat la violență, ci a fost pur și simplu un miting pentru a arăta forța unei majorități și a poporului român, care iese la vot și la urne și decide ceva prin votul respectiv. În momentul de față văzându-se toate aceste atrocități, cei care ne susțin au motive să ceară așa ceva", a declarat Ștefănescu la RTV, citează Mediafax.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului.

Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.