Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat sâmbătă că actele de violență din Piața Victoriei sunt ”rodul unei campanii de instigare și de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL și USR, împreună cu președintele Iohannis”, potrivit Mediafax.

Andrei Gerea - ALDEFoto: Agerpres

”Evenimentele care au avut loc vineri seara în fața Guvernului sunt regretabile. Dreptul cetățenilor la liberă exprimare nu poate fi îngrădit, însă nu putem să fim de acord cu grupuri de agitatori și de persoane care au ca unic scop producerea de incidente. Actele de violență din Piața Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare și de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL și USR, împreună cu președintele Iohannis. Este păcat că un protest pașnic al unor oameni care își exprimau opinia a fost confiscat politic și transformat într-o manifestație violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane, printre care și 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportați la spital, dintre care o femeie jandarm se luptă în acest moment pentru viața sa”, a declarat Gerea, potrivit unui comunicat de presă.

”Este condamnabil faptul că lideri politici, aici îi nominalizez pe Ludovic Orban, Dacian Cioloș, Dan Barna, care au stat în spatele protestului de vineri seara, dar chiar și președintele țării, sunt orbiți de conflictul politic și își dau girul pentru astfel de manifestări. Sper că, tratând lucrurile la rece, acești lideri politici iresponsabili, printre care și președintele, cel care deține și calitatea de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, să realizeze gravitatea situației pe care au generat-o încurajând protestele, incitând oamenii și manipulând”, a adăugat liderul ALDE.

El a spus că legitimitatea coaliției PSD - ALDE este dată în urma alegerilor.

”Românii au ales în 2016 să își acorde sprijinul pentru partidele din coaliția PSD – ALDE, el fiind de altfel confirmat în repetate rânduri de sondajele de opinie. Voința românilor nu poate fi contestată și nici încălcată de lideri politici și de președintele țării. Așteptam ca președintele țării să își exercite atribuțiile de moderare la nivelul societății, nu să devină partizan cu protestatarii care au creat situația gravă de vineri seara, în urma căreia au de suferit sute de oameni, printre care și jandarmi care își făceau datoria și care se luptau pentru menținerea ordinii și apărarea oamenilor care manifestau pașnic. Protestul de vineri seara a fost confiscat politic de către partidele de opoziție”, mai declară deputatul.