Liviu Dragnea i-a luat-o înainte Olguței Vasilescu și a prezentat el, joi, la România TV, proiectul noii legi a pensiilor, deși inițial ministrul muncii își programase un eveniment pentru acest lucru, amânat însă pentru vineri dimineață. Interviul șefului PSD a început exact în momentul în care pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat proiectul noii legi.

Dragnea, la Romania TVFoto: Romania TV

Dragnea a declarat că vrea ”să intre în forță” cu legea pensiilor în Parlament” astfel încât să fie în vigoare până a finalul anului, „pentru că trebuie să luăm în calcul piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziție".

„Vrem să intrăm în forță cu legea pensiilor în Parlament, pentru că trebuie să luăm în calcul și piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziție. Nu a fost o lege bună adoptată de Parlament care să nu fie blocată sau întârziată, nu a fost asa ceva. Nu cred că Iohannis nu va bloca sau nu îi va pune pe cei de la USR sau PNL. Vrem ca legea să fie în vigoare până la finalul anului astfel încât de la 1 ianuarie să înceapă recalcularea pensiilor. Este foarte posibil, s-a discutat și cu dna prim-ministru, ca la Casa de Pensii să se mai aloce 1.000 - 1.500 de posturi pentru că este o muncă foarte grea să recalculezi”, a spus Dragnea.

CITEȘTE ȘI: