La inceput de an electoral, bloggerii care se ocupa de subiecte politice au inceput sa avanseze tot mai multe nume de personaje care ar putea sa intre in cursa pentru Primaria Generala a Capitalei. Printre acestea apar si unul suprinzator: Adrian Paunescu. Intr-un sondaj de opinie citat de bloggeri, Sorin Oprescu pare sa fie preferatul bucurestenilor, in timp ce Marian Vanghelie si Vasile Blaga nu trec de cinci procente.

Prima mentionare a studiului sociologic a avut loc pe blogul lui Dan Andronic. Pe 18 ianuarie, acesta pomeneste despre un sondaj comandat de PD-L care ii va determina pe sefii democrati-liberali sa incerce sa-l convinga pe Adriean Videanu sa mai candideze la un mandat la Primaria Capitalei, deoarece are cea mai mare intentie de vot, in timp ce Blaga se situeaza abia la "3 spre 4 la suta".

Informatia este mentionata doua zile mai tarziu pe blogul fostului jurnalist Radu Popa, care scrie ca intr-un studiu facut de CURS pentru PD Vasile Blaga are doar 4%.

Mai multe date au fost facute publice, pe 28 ianuarie, de Anca Alexandrescu, consilier al lui Adrian Nastase. Aceasta mentioneaza si procentele inregistrate, in acelasi sondaj, de Sorin Oprescu ("in jur de 24%) si Adriean Videanu (19%).

Tot pe 28, Dan Andronic revine si vorbeste deja pe blogul sau despre alti posibili candidati, plasandu-l pe Silviu Prigoana in curtea PC pentru Primaria Generala si in cea a PD-L pentru cea a sectorului 5. Tot el pomeneste si despre posibilitatea ca primarul din comuna Voluntari, Florentin Pandele, si presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Doru Laurian Badulescu, sa treaca de la PSD la PL-D.

O zi mai tarziu, jurnalistul Cristian Sutu detaliaza rezultatele sondajului CURS, astfel ca aflam ca Marian Vanghelie are 2,1% si Ludovic Orban 9%, dar si ca i-a trecut cuiva prin cap sa-l desemneze pe Adrian Paunescu drept candidat la Primaria Bucurestilor.