Liderul grupului ALDE din Senat, Ionuț Sibinescu, a declarat luni pentru Mediafax că toți parlamentarii formațiunii au fost informați că în ultima săptămână de vacanță ar putea fi convocată o sesiune extraordinară pentru rediscutarea proiectelor aflate în analiza CCR.

Foto:

„În momentul în care am plecat în vacanță, într-adevăr, așa s-a discutat, că în ultima săptămână din vacanța parlamentară s-ar putea convoca sesiune extraordinară. Așa am fost informați toți senatorii și deputații”, a declarat Sibinescu.

„De ce s-a vorbit la vremea respectivă că s-ar putea convoca o sesiune extraordinară? S-a ținut cont de faptul că până atunci s-ar putea pronunța Curtea Constituțională pe multele sesizări care au fost făcute pe parcursul sesiunii parlamentare precedente, și atunci să luăm act ca să punem în operă hotărârile Curții”, a adăugat el.

Potrivit liderului senatorilor ALDE, la vremea respectivă nu s-a discutat despre legea offshore pentru că „nu era pe agendă".

„Referindu-ne la legea offshore, poziția ALDE a fost exprimată de purtătorul de cuvânt, dl Vosganian, în sensul că anumite aspecte ale acelei legi trebuie rediscutate", a precizat Sibinescu.