PNL și USR au cerut miercuri demisia ministrului Apărării după ce Mihai Fifor a vorbit, marți seară, despre ”rachetele balistice” de la Deveselu, el revenind ulterior și spunând că este o ”eroare de interpretare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ministrul Mihai Fifor trebuie să-şi dea demisia întrucât gafa lui creditează o interpretare politică anti-NATO. Ar trebui să știe că la acest nivel, din această funcție, nu te joci cu vorbele. Diferența dintre o bază cu rachete interceptoare și una cu rachete balistice este fundamentală și are implicații majore. Țara noastră găzduiește un sistem defensiv, nu unul cu carater ofensiv. Declarația ministrului Fifor răstălmăcește grav această realitate și nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei, care încearcă să acrediteze tocmai caracterul ofensiv al unității de la Deveselu", a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Și liderul USR a cerut ca Fifor să plece din Guvern:

”Mihai Fifor, ministrul Apărării afirmă, greșit, că avem rachete balistice, adică ofensive, nu interceptoare, adică defensive, la Deveselu. O declarație suficientă cât să confirme, cu iresponsabilitate, toată retorica războinică a Rusiei împotriva României și a NATO. Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent! Îi cer demisia! ”