​Liberalul Florin Roman a declarat luni că, după discuțiile avute cu liderul partidului, Ludovic Orban, a decis să revină asupra demisiei din calitatea de vicepreşedinte al PNL, după ce anunţase că părăsește funcția în urma unor dispute cu colegii în privința Codului administrativ.

Florin RomanFoto: Facebook

"Urmare a discuțiilor avute cu președintele PNL, Ludovic Orban, cu președintele PNL Alba, Mircea Hava și cu alți colegi, am luat decizia de a reveni asupra demisiei anunțată din calitatea de vicepreședinte al partidului. Nu am fost niciodată genul de om care sa renunțe la greu. Iar partidul are nevoie acum de fiecare liberal dispus sa lupte cu PSD. Așadar, voi continua munca așa cum v-am obișnuit, in slujba PNL. Mulțumesc tuturor celor au fost alături de mine in aceasta perioada. Sa fiți convinși ca PNL este singurul partid democratic care poate bate PSD. Și cu ajutorul romanilor, o vom face!", a scris liberalul Florin Roman pe pagina sa de Facebook, citat de Mediafax..

Deputatul liberal Florin Roman a anunţat pe 11 iunie că şi-a depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL, în şedinţa Biroului Executiv al formaţiunii. Acesta acuza că vocea sa în partid nu contează, însă asigură că va rămâne "acelaşi deputat de opoziţie incisiv la adresa PSD".

"Am înaintat astăzi, demisia din funcţia de vicepreşedinte a Partidului National Liberal. După o îndelungă chibzuinţă. Atunci când începi sa constaţi ca, după multă munca şi efort, părerea ta este minoritara, cred ca decizia este cea corecta. Iar majoritarii trebuie sa-şi asume responsabilitatea unui partid care înseamnă 200.000 de membri. Tocmai pentru a nu pune PNL intr-o situaţie delicata. Voi rămâne în continuare acelaşi deputat de opoziţie incisiv la adresa PSD!", a scris Roman pe pagina sa de Facebook.

În cadrul şedinţei BEX al PNL de pe 11 iunie, Florin Roman a avut o dispută cu colegii de partid, printre care şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în legătură cu votul liberalilor asupra proiectului de lege care aduce modificări Codului administrativ, care urmează să fie votat în plenul de luni al Senatului, potrivit surselor MEDIAFAX. Florin Roman, membru în Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ, a susţinut atunci unele propuneri de modificare a Codului, dorind ca liberalii să susţină şi în plen proiectul. De cealaltă parte, Turcan s-a opus. În cele din urmă, liberalii au decis în Biroul Executiv să voteze împotriva proiectului care propune schimbarea Codului administrativ.