Președintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind respingerea candidaților la șefia DNA ”confirmă faptul că e destul de greu să găsească un profil de competența doamnei Dăncilă care să fie plasat în fruntea DNA”.

Dan BarnaFoto: Agerpres

”Anunțul ministrului Justiției confirmă faptul că este destul de greu pentru actuala majoritate să găsească un profil de competența doamnei Dăncilă care să fie, de asemenea, plasat și în fruntea DNA, pentru că orice persoană care are o carieră consistentă și o competență anterior dovedită nu îndeplinește criteriile dlui Toader și ale majorității condusă de dnii Dragnea și Tăriceanu. Din această perspectivă, într-adevăr, niciunul din cei patru nu corespundea, pentru că fiecare este profesionist”, a spus Barna.

El a mai spus că mi nistrul Justiției, Tudorel Toader, încearcă să amâne pe cât posibil numirea unui șef la DNA până când președintele Klaus Iohannis va fi obligat să amne legea prin care va avea dreptul să respingă o singură dată nominalizarea la această funcție.

”În acel moment vor avea deschisă poarta să numească un specialist din probabuil zona Teleorman, un specialist în gospodărie și atelier”, a adăugat Barna.