​Încă o gafă de proporții a premierului Viorica Dăncilă. Aflată la Podgorica, în Muntenegru, prim-ministrul a spus în timpul declarației de presă că se bucură să fie la Priștina, care însă este capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. Translatorul a corectat-o pe Dăncilă în timpul traducerii declarației, spunând numele corect al orașului.

Dancila, in MuntenegruFoto: Guvernul Romaniei

Declarațiile au fost transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului, însă ulterior au fost șterse. De asemenea, ele nu se regăsesc nici pe pagina oficială a Guvernului.

Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD, a afirmat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă a făcut o "gafă serioasă de diplomaţie" în cadrul vizitei în Muntenegru, prin încurcarea capitalei Podgorica cu cea a Kosovo - Priştina. Potrivit lui Dobre, premierul Dăncilă ar trebui să facă o analiză amănunţită a consilierilor cu care a fost pregătit dosarul acestei vizite, potrivit Agerpres.

Imagini realitatea.net

Totodată, pe site-ul Guvernului din Munenegru, în momentul în care Dăncilă spune Priștina, sunetul este tăiat (minutul 6:03).