Dragnea: Este deschisă posibilitatea unui candidat unic PSD-ALDE la prezidențiale. Poate fi de la PSD, poate fi de la ALDE. Am vorbit cu dl Tăriceanu, analiza a început

de C.D.     HotNews.ro
Duminică, 22 iulie 2018, 20:12 Actualitate | Politic


Liviu Dragnea
Foto: Facebook
Liviu Dragnea anunță că PSD și ALDE ar putea avea un candidat unic la prezidențialele de anul viitor. Acesta ar putea fi fie de la PSD, fie de la ALDE, iar analiza a început deja separat în cele două partide, o decizie urmând a fi anunțată până la finalul acestui an.

„Candidatul va fi desemnat după o analiză foarte serioasă și riguroasă, nu pe orgolii. Este deschisă posibilitatea unui candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu și am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine și vom vedea care e varianta cu cea mai mare șansă de reușită. Va fi o decizie rațională, nu bazată pe orgolii, pe dorințe găunoase, ci pe dorința de a câștiga. Pentru noi e important ca Alianța PSD-ALDE să câștige prezidențialele. (...) Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, a spus  Liviu Dragnea, la România Tv. 

Șeful PSD a precizat că deja a început o analiză separat în PSD și ALDE, o decizie urmând a fi anunțată probabil până la finalul anului. „Sunt analize complexe care se fac și o să terminăm spre sfârșitul anului, la toamnă. E posibil (să facem și anunțul – n.r.)”, a spus Dragnea. 

„Nu am avut o discuție despre remaniere”

Dragnea susține că în partid și în Coaliție nu s-a discutat despre o remaniere, susținând însă că are „o oarecare mâhnire” și el, și premierul Dăncilă, că miniștrii nu comunică suficient. 

„Vă spun foarte sincer că nu am avut nicio discuție despre remaniere. Nu știu dacă va exista. Va fi o discuție despre evaluarea actului de guvernare în sine”, a declarat Dragnea, la România TV. 

„Toate pensiile vor crește odată cu noua lege. Ce facem noi nu e magie, ci economie”

Liviu Dragnea a prezentat și principiile noii legi a pensiilor, precizând că va aduce o nouă formulă de calcul care va avea ca efect creșterea tuturor pensiilor. „Această nouă lege va mări ritmul de creștere. Introducem 100% principiul contributivității. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme. (...) Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat. (...) Care e noua formulă de calcul: pensia va fi numărul de puncte înmulțit cu valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referință e raportul dintre punctul de pensie din 2020 înmulțit cu 5%”, a precizat șeful PSD. 

Dragnea a insistat că el și PSD sunt ținta atacurilor pentru că rezultatele guvernării se văd deja, iar adversarii politici nu vor ca românii să trăiască mai bine. 

„Eu acum am înțeles de ce vor ăștia să nu mai fim noi. Pentru că în 2020 și începând cu 2021, când pensionarii vor avea o pensie, zic eu decentă și meritată, dar pensie sănătoasă, când salariații vor avea salarii mari, când firmele o vor duce bine, când fermierii vor primi în fiecare an subvențiile și se vor dezvolta, atunci românii vor fi mai fericiți. Asta înseamnă că va fi un popor mai greu de manipulat și un popor în care mai greu se însămânțează această sămânță a urii. Acesta este, cred, principalul motiv pentru care ăștia nu ne mai vor. Deci au motiv și pentru ceea ce mi se întâmplă mie și nu numai mie”, a spus el. 

„Ce facem noi nu e magie, ci economie”, a mai spus Dragnea. 

Cele mai importante declarații ele lui Liviu Dragnea:

- Conducerea Camerei și colegii din Guvern lucrăm la câteva acte importante: legea pensiilor, avem proiecte de mari investiții, așteptăm motivarea CCR privind Fondul Suveran de investiții. Trebuie să citim cu atenție motivarea. Se fac discuții acum privind o posibilă OUG privind legea offshore. 

- Vrem să punem în lege că nu se scchimbă acea cotă. Nu e vorba de înțelegere cu companiile. Poate o să avem discuții. Mă interesează ce s-a convenit să fie pus în formule, în lege. 

- Nu se va întâmpla ninmic cu legile justiției în această vacanță parlamentară. 

- Mâine dna prim-ministru va avea o conferință de presă și va prezenta un bilanț al celor 6 luni de guvernare și va prezenta cele mai importante măsuri adoptate, urmând ca în perioada următoare, sper, ca miniștrii să prezinte aceste lucruri. dacă e o oarecare mâhnire, a mea și a dnei prim-ministru, să-și facă timp miniștrii să prezinte lucrurile bune care s-au făcut. De asta trebuie să comunici. 

- Nu există ministru care să nu aibă ce comunica.

- Tot amânând trebuie să comunice mult o dată.

- Vă spun foarte sincer că nu am avut nicio discuție despre remaniere. Nu știu dacă va exista. Va fi o discuție despre evaluare a actului de guvernare în sine. 

- S-au spus mii de minciuni. Despre noua lege a pensiilor, câteva principii: eu îndemn Guvernul ca începând cu luna august să declanșeze întâlniri, dezbateri. 

- Ce face noua lege a pensiilor: îndreaptă inechitățile istorice. Oameni cu stagii egale, condiții similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiției sociale. Nicio pensie nu scapă. Toate pensiile vor crește. Recompensează mai bine munca. 

- Mărește ritmul de creștere a pensiilor. Această nouă lege va mări ritmul de creștere. Introducem 100% principiul contributivității. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme. 

- Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat. 

- Care e noua formulă de calcul: pensia va fi numărul de puncte înmulțit cu valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referință e raportul dintre punctul de pensie din 2020 înmulțit cu 5%. Am estimat așa încât să fie acoperitor. Deci este 75 de lei. 

- Aceste lucruri vor intra în vigoare în 2021. Este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor. 

- Să vă prezint câteva evoluții: 2016 - punctul de pensie 871,1, în 2017- 1000 de lei, în 2018 l-am dus la 1100 de lei. 2019 - 1265 de lei, creștere 45,2%, 20120 - 1775, mai mult decât dublu decâr 2016. Asta aducem în plus în acest mandat. 

- Pensia minimă - anul viitor, vor avea cel puțin 704 lei, din 2020 - 775 de lei. 

- Noi la legea asta am lucrat foarte mult, era gata mai demult, dar am zis să facem simulări. 

- O pensie brută de 1500 de lei în 2016, net lua 1399 de lei, în 2020 va avea  3049 de lei brut și net 2944, va fi o creștere de 110% față de 2016. În 2021, cu formula din noua lege, brut va fi 4507 lei, 4256 lei net. 

- Eu acum am înțeles de ce vor ăștia să nu mai fim noi. Începând cu 2021, când pensionarii vor avea pensii mari, salariații vor avea salarii mai mari, românii vor fi mai fericiți. 

- Nu vor ca oamenii să trăiască mai bine. Ce facem noi nu e magie, ci economie. 

- Eu am dat la o parte patima. Să plecăm de la ideea că ei au o abordare cinică, mafiotă, dar cinică. Ne-am tot gândit de ce cu atâta determinare, nu a mai existat o asemenea campanie împotriva cuiva. Dar în general, cine a fost președintele PSD, cu o excepție, a fost țintă, pentru că de câte ori a fost PSD la guvernare românii au început să trăiască mai bine. Un popor care începe să trăiască mai bine, care începe să uite grija zilei de mâine...Dacă eu nu mai am această grijă, atuci riscăm, în ghilimele, să fim un popor care o duce bine. Un popor mulțumit cu atât mai greu e să-i arunci o sămânță de ură. Ei numai pe ură au câștigat. 

- Imi e foarte greu, de fapt imposibil, să nu mă gândesc că procesul meu nu are legătură cu ce v-am spus mai devreme. 

- Plus toate zvonurile care au ieșit în ultimele două luni de zile. Până la urmă le-a ieșit. 

- Nu mai pot să nu spun. Am văzut-o pe dna Tarcea, pentru mine a fost șocant să citesc ce a spus, cu presiune clară asupra judecătorilor. 

- Beneficiarul acestui sistem subteran este Iohannis și toți din jurul lui. Nu vede altceva decât al doilea mandat. Dacă l-ar fi interesat România ar fi răspuns la toate apelurile mele publice și nepublice. 

- Ținta este să fie lumea în continuare nervoasă și nemulțumită. 

- Românii trăiesc mai bine, și cei care ne-au înjurat trăiesc mai bine. Puterea de cumpărare a crescut, asta enervează. 

- Candidatul va fi desemnat după o analiză foarte serioasă. Este deschisă posibilitatea unui candidat unic. Am vorbit cu dl Tăriceanu. Va fi o analiză rațională, bazată nu pe orgolii, ci pe dorința de a câștiga. 

- Lăsăm deschisă varianta unui candidat unic, poate fi de la PSD, poate fi de la ALDE. Analiza a început. 

- Mi-e greu să cred că vreun procuror va da curs unei asemenea enormități(plângerea de înaltă trădare pe numele premierului-n.r.)

- Despre OUG pe amnistie și grațiere: Despre acele informații care au ieșit de la securiștii din presă nu vreau să vorbesc. N-am de ce să comentez niște informații fabricate, doar, doar o să iasă cineva în stradă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
5115 vizualizari

 • +20 (24 voturi)    
  pai.. (Duminică, 22 iulie 2018, 20:27)

  Martha Logu [utilizator]

  cine cu cine sa comunice, mai livache? nu esti tu ala care tragi sforile?
  • +21 (27 voturi)    
   Vezi cum ne minte in fatza? (Duminică, 22 iulie 2018, 21:32)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Martha Logu

   Cica puterea de cumparare a crescut - bai Liviule, esti baut rau de tot, culca-te.
   • +3 (3 voturi)    
    la el (Luni, 23 iulie 2018, 7:45)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    in Gratia, cica dai mai multi bani pe acelasi produs, e semn de bogatie. Acuma nu mai conteaza ca inainte luai 10 produse cu aceeasi bani cu care azi cumperi unul.
  • +12 (14 voturi)    
   Vrea sa i-o traga lui Tariceanu (Duminică, 22 iulie 2018, 22:53)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Martha Logu

   Pai ma, Taricene, daca nu faci nimic absolut nimic si nu votezi legile ticaloase ale infractorului, ai scapat la prezidentiale de repetent. O sa fie undeva , intr-un beci, cuminte si linistit. Dar daca te increzi in mincinosul dovedit, crezi ca o sa-si tina cuvantul ??? Plus ca o sa te urasca toti romanii, deci sansele de a castiga ajung la zero.
  • 0 (0 voturi)    
   cred (Luni, 23 iulie 2018, 11:01)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Martha Logu

   ca dragnea se pregateste de martiriul puscariei (politica dupa cum viseaza el, sa semene cu ceausescu) si vrea sa invete cum se comunica in limbajul morse, cu exteriorul "beciului domnesc".
   La cu*ul lui bate in mijlocul verii crivatul OLAF si el viseaza campanii electorale prezidentiale.
 • +20 (24 voturi)    
  E mahnit ca nu da proasta OUG sa-l scape (Duminică, 22 iulie 2018, 20:28)

  emil bobu [utilizator]

  "Nu comunica" = "nu da OUG sa scape Dragnea"
 • +17 (21 voturi)    
  Vor crește mai ales cele mari.Speciale. (Duminică, 22 iulie 2018, 20:41)

  asavreau [utilizator]

  Până vor crește pensiile vor ajunge prețurile să ne sperie.Pe baza laudelor lui Dragnea și Olguța că vor crește pensiile deja sau scumpit toate necesare traiului.
 • +23 (27 voturi)    
  toate pensiile vor creste.. (Duminică, 22 iulie 2018, 20:42)

  pehash [utilizator]

  ale fraierilor cu 5 lei si ale parlamentarilor si primarilor cu 5000 de lei
 • +21 (25 voturi)    
  guvernare ? ce guvernare? (Duminică, 22 iulie 2018, 20:43)

  Francisc 1 [utilizator]

  tot timpul scurs de la alegeri a fost doar o incercare de a modifica justitia pe placul unor infractori , ce guvernare?
  • +9 (11 voturi)    
   A HOTIEI NATIONALE (Duminică, 22 iulie 2018, 22:07)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Un guvern de mafioti (=psd=hoti) si un PARLAMENT AL HOTIEI psd-alde-udmr, cu minoritatile de venetici alaturi. România e o tara fara viitor, un teritoriu bun doar de jefuit (a se vedea Belina, banii furati de DracNea Jr. de la UE etc)
 • +19 (23 voturi)    
  Serios? (Duminică, 22 iulie 2018, 20:58)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Toate pensiile vor creste?
  Mai sa fie!
  Adica intai va fura banii (6% crestere de preturi la gazer, doar un exemplu...) si dupa aceea va da un 2% cu surle si trambite! Iar milogul roman clampane pe latrina 3 ca ce bine ii este!
  Tov. dracnea, da'cu protocolu' ala semnat cu statu'paralel cum ramane?
  La pensii am inteles ca pui drojdie ca sa creasca, da'cu protocolu'ce facem? Creste si ala?
  Make a photo, asa ca sa ne "anexam", nu?
 • +17 (21 voturi)    
  absurd (Duminică, 22 iulie 2018, 21:20)

  zigot [utilizator]

  complet absurd si ilogic acest "domn"
 • +19 (23 voturi)    
  Dragul nostru Dictator Liv Jong Unu, (Duminică, 22 iulie 2018, 21:22)

  Rescator [utilizator]

  Semeni perfect cu Dictatorul sovietic Hrușciov,la
  caracter,la pregatire,la hoție,etc.Individul le promitea
  sovieticilor in 1959,ca in 1980 va fi comunismul deplin și toți ciolovecii vor munci dupa posibilitați si
  vor primi dupa necesitați.Pe parcurs au incercat cu
  sarea și chibriturile și dupa 24 de ore aceste produse
  banale au disparut.Nu știu care om normal la cap te
  mai poate crede!?
 • +21 (25 voturi)    
  Cresc pensiile (Duminică, 22 iulie 2018, 21:33)

  vasile-roaita [utilizator]

  Cresc pensiile pe bani impumutati ca sa cumpere "prostimea" Dar inflatia ce zice? haleste mai mult decit cresterea pensiilor. Asta nu este politica economica este bataie de joc de la niste ticalosi incompetenti care or sa duca tara in ruina. deja este pe drum.
  • 0 (0 voturi)    
   Indivizii aștia conduși de Dictatorul (Luni, 23 iulie 2018, 8:20)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui vasile-roaita

   repetent Liv Jong Unu au piedut orice urma de rațiune și bun simț.Au ridicat datoria publica externa la 100 miliarde de euro,iar aceasta crește
   incontinuu cu 2,5 miliarde pe trimestru.Nicio investiție serioasa,nu locuri de munca,nu un trai decent.Romania are 38% cetațeni sub pragul saraciei ,dublu fața de media europeana.Deci
   care dezvoltare,care perspectiva luminoasa!?
 • +7 (11 voturi)    
  E deschisa (Duminică, 22 iulie 2018, 22:02)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Orice, numia sa scapi tu de puscaria pe care o meriti pentru furturi repetate, unele chiar din fondurile dedicate copiilor. ESTI UN TICALOS CUM NU A MA EXISTAT.
 • +7 (11 voturi)    
  Poate fi si din puscarie bey DLN ? (Duminică, 22 iulie 2018, 22:05)

  Plagarus [utilizator]

  Doi morti politici,viseaza la cai verzi / roz pe pereti !
 • +11 (15 voturi)    
  Asta-i mai mitoman decat pontalaul (Duminică, 22 iulie 2018, 22:15)

  Dalinar [utilizator]

  Auzi la el, ca poporul a trait mai bine tot timpul cu psd. Cand a trait mai bine bah pramatie, cum sa traiasca mai bine in era furtului legalizat?
 • +8 (12 voturi)    
  Extraordinari oamenii... (Duminică, 22 iulie 2018, 23:13)

  fmd [utilizator]

  Astia chiar au impresia ca o sa castige la prezidentiale dupa tot rahatul pe care l-au facut si il fac... In asa bula au ajuns sa traiasca.
  • +1 (1 vot)    
   urmeaza (Luni, 23 iulie 2018, 7:51)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui fmd

   sa apara sondaje facute pe scara blocului in care dragnea are 110% intentii de vot, tradiceanu 1% iar Iohannis 0,05%. In total o sa le dea 40%, mai mult decat sondajele alea mincinoase in care dragnea si psd sunt prabusiti sub 20%.
   dragneo, tu ai grija insa la firea. Vezi ca patachina are in sondaje 120% intentii de vot. Te depaseste.
 • +8 (12 voturi)    
  Analizele complexe! (Duminică, 22 iulie 2018, 23:25)

  ber [utilizator]

  Am inteles ca se fac analize complexe. Cand va iesi propunerea se va vedea care este partea reala si partea
  imaginara. Ceea ce va arata ca psd si alde sunt de fapt partid unic. Uniti in gand si fapta: sa scapam cat mai multi!
 • +8 (12 voturi)    
  Atât. (Duminică, 22 iulie 2018, 23:29)

  Clop [utilizator]

  Ce mârşav! Ce ticălos!
 • +7 (9 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 23 iulie 2018, 1:50)

  qwerasdf [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  lol (Luni, 23 iulie 2018, 7:22)

  toxx [utilizator]

  imi trimite si mie cineva un printscreen cu preturile la benzinarii ? va spun eu daca a crescut puterea de cumparare, am venit ultima data in tara in Aprilie 2017. Acum vineri vin din nou, daca ma duc si pun motorina cu 6 lei in loc de 4.8 ca atunci sigur a "crescut" ceva si nu puterea de cumparare.
 • +1 (1 vot)    
  livache (Luni, 23 iulie 2018, 7:27)

  toxx [utilizator]

  n-ati mai avut presedinte de la iliescu incoace, si n-ati "lucrat" la treaba asta mai deloc, doar ati furat. Aveti voti masa solida de spalati pe creier de 3 milioane de votanti ,dar nu uita ca in afara tarii statul paralel de 3 milioane de romani care vorbesc 8-10 ore pe zi alta limba decat limba romana vor vota cu altcineva.
 • 0 (0 voturi)    
  Ar putea sa fie (Luni, 23 iulie 2018, 8:37)

  Martinezu [utilizator]

  de la coalitia largita PSD ALDE PNL
 • +1 (1 vot)    
  cam ce ar avea de comunicat (Luni, 23 iulie 2018, 9:14)

  loveparade [utilizator]

  ministrul economiei, Andruta?
  pt el o mare realizare ar fi ca se poate lega la sireturi
  ministrul energiei, Anton?
  in cazul lui, se iau decizi iintr-o veselie legate de productia si tranzitul de gaze dar el nu a scos un cuvant, e bun de cuier.
  ministrul turismului, Trif?
  singura lui realizare este ca da replici sferodocte celor de la "Va vedem" din Sibiu.
  lista e lunga si deschisa
 • 0 (0 voturi)    
  ...aburirea lui Tăriceanu... (Luni, 23 iulie 2018, 9:58)

  baligosul [utilizator]

  Vorbele lui Dragnea despre deciderea candidatului la alegerile prezidențiale, care este motivul nedeclarat oficial pentru care Tăriceanu a decis alianța ALDE cu PSD, cum a mai fost PNL în 2004-2008, sau după alegerile din 2012...Tăriceanu vrea să fie el candidatul susținut de alianța politică PSD&ALDE, și pentru asta el a lăsat să se înțeleagă că alianța cu PSD nu este perpetuă, PSD-ul încearcă să amîne momentul unui divorț, de aceea se declară deschis pentru inițierea unor discuții, chiar dacă este hotărît ca să aibă candidat propriu și în nici un caz nu va susține în turul1 alt ceva decît un candidat propriu.
  Oare Tăriceanu uită ce a primit chiulangiul pseudoliberal Antonescu din partea PSD?
 • 0 (0 voturi)    
  Mustacila se pregateste sa i-o traga lui Tradicean (Luni, 23 iulie 2018, 14:01)

  AliKimiku [utilizator]

  Daca Tradiceanu a crezut vreo clipa ca va fi candidatul PSD-ului la Presedintie acum a aflat ca el e un biet tradator profesionist pe persoana fizica iar PSD ul este un ditamai partidul de tradatori de tara.
  Dragnea e sucarit ca Tradiceanu a miscat in front cu gratierea si acum ii arata motanul cu prezidentialele, nu ca ar avea vreo sansa oricine din partea furtocratilor PSD-ALDE.
  Ca si la precedentele , si o usa de sifonier daca intra in turul doi cu candidatul leprelor, usa de sifonier castiga.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version