​Ludovic Orban a declarat luni, privitor la întâlnirea celor din aripa PDL din PNL organizată de către Vasile Blaga, că sediul partidului este deschis pentru orice întrunire a liberalilor și că nu există "nicio problemă" cu susținerea sa la șefia PNL.

Vasile BlagaFoto: HotNews / DP

"Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor partidului, indiferent de cine sunt membrii partidului, întâlniri la care să se dezbată problemele partidului, să dezbată problemele, să ia decizii. În fiecare zi la sediul PNL au loc întâlniri, indiferent de ce tipuri de întâlniri sunt ele, iar oricine mi-a solicitat ca sediul patidului să fie o gazdă pentru întâlniri ale membrilor PNL, eu mi-am dat acordul", a declarat Orban, întrebat despre ședința de miercuri.

"Nu există nicio problemă. Probabil că astea sunt alte speculații de presă. La ora actuală PNL este coerent, extrem de ferm în acțiunea politică de opoziție față de majoritatea guvernamentală și extrem bine ancorată astăzi în procesul de construcție a unei alternative credibile la modul în care este gubernată România. Speculațiile care au apărut de o lună jumătate privitoare la eventuale frământări și dispute care există în partid sunt invenții care nu au niciun fel de legătură cu realitatea", a mai spus Orban, întrebat dacă este o problemă cu susținerea sa la șefia PNL.

Orban a declarat despre Blaga că este un lider politic implicat în viața partidului.

"Domnul Blaga la fel ca mine a parcurs un drum greu în urma începerii urmăririi penale a renunțat la candidatură, și-a dat demisia din funcția de co-președinte, între timp a fost achitat, ca atare, în calitate de fost președinte al PNL este membru al Biroului politic și este un lider politic implicat în viața politică.

Printre cei care vor participa miercuri la ședința foștilor PDL-iști la sediul din Aleea Modrogan se numără Raluca Turcan – lider PNL Sibiu, Daniel Buda – lider PNL Cluj, dar și Mircea Hava – lider PNL Alba.

Pe lângă o parte din liderii filialelor PNL din Ardeal vor fi prezenți și câțiva șefi ai organizațiilor liberale din Moldova. Printre aceștia se numără deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan - coordonator al PNL Iași, fostul senator PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, potrivit unor surse citate de Mediafax.