Fostul premier al României Adrian Năstase a declarat sâmbătă că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut numeroase compromisuri în privinţa legilor justiţiei, iar timpul a trecut în devafoarea lui, susţinând că legea amnistiei ar fi trebuit dată de mult timp, notează Mediafax.

Adrian NastaseFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"În ceea ce priveşte situaţia actuală faţă de Liviu Dragnea, eu cred că în momentul de faţă el este mult mai hotărât. El a oscilat foarte tare, a încercat să facă numeroase compromisuri, şi timpul a trecut în defavoarea lui. (...) Cred că o astfel de lege de grațiere și amnistie ar fi trebuit dată mai demult. Ultima lege de acest gen a fost dată în 2002 sau 2003 de guvernul pe care l-am condus și cred că, periodic, în funcție de schimbarea contextului economic, politic, în funcție de politica penală a Guvernului, astfel de legi trebuie date. Cred acum că o astfel de lege ar fi nefericită", a precizat Adrian Năstase în cadrul evenimentului organizat cu prilejul zilei Franţei, la Ambasada din Bucureşti.

Adrian Năstase l-a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, chiar dacă are "unele mici probleme de exprimare".

"Mulţi critică pentru unele mici probleme de exprimare, faptul că nu este atentă la textul pe care îl citeşte, dar eu cred că în condiţiile date, face o treabă foarte bună. Eu cred că mulţi sunt dezamagiţi pentru că nu s-a împiedicat în problemele de guvernare până acum. Sunt unele decizii serioase care au fost luate, unele măsuri potrivite, cred că pensionarii sunt mulţumiţi, reglementarea nouă referitoare la legea off-shore a fost bine apreciată, sunt multe lucruri bune. Dacă aţi fi dorit mai multe autostrăzi trebuia să nu îl votaţi pe Traian Băsescu în 2005", a mai adăugat fostul premier.