Senatorul PNL, Alina Gorghiu a declarat joi că PNL trebuie să-și facă o strategie pentru toamnă. Fostul președinte PNL susține că este necesar ca liberalii să începă discuții și negocieri cu mai multe formaţiuni politice cum ar fi UDMR, ALDE sau Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Alina Gorghiu in studioul HotNewsFoto: Hotnews

„Avem nevoie să stabilim de acum cum vom aborda moţiunea de cenzură din toamnă, pentru că da, aceasta de acum a fost un eşec pentru noi. Va trebui să ştim cum deschidem uşile, astfel încât să putem avea o colaborare cu UDMR, ALDE şi alte formaţiuni din opoziţie de ale căror voturi avem nevoie, inclusiv cu Victor Ponta. Acest dialog trebuie pornit de acum. Dacă cineva îşi imaginează că se pot recrea punţi rupte între noi şi alte partide în scurt timp, se înşală. Fac apel la conducerea partidului să reia acest dialog de astăzi, cu orice alt partid în afară de PSD la nivel parlamentar”, a declarat senatorul PNL într-o conferință de presă la Timișoara, potrivit site-ului tion.ro

Fostul președinte PNL, îi cere actualei conduceri să pregătească proiectele și strategia partidului pentru toamnă.

"Îi cer public domnului preşedinte, i-am spus în şedinţă, cred că deja suntem în punctul în care trebuie să discutăm într-un ritm mai alert despre strategia PNL. Cred că suntem obligaţi deja, fiind înaintaţi ca timp politic, să facem publică strategia cu care PNL va intra în această toamnă. Şi când spun strategie vreau să văd şi eu, şi ceilalţi membri, de la conducerea PNL care sunt acele cinci mari proiecte sau teme de interes naţional pe care partidul le va comunica public, astfel încât fiecare cetăţean cu drept de vot să ştie ce va face PNL când va intra la guvernare”, a mai spus Gorghiu.