Problema amânării intrării în vigoare a Legilor Justiției și a Codurilor penale, așa cum au fost fost modificate de majoritatea PSD-ALDE, ar putea fi rezolvată de guvern, a anunțat miercuri președintele PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3. Liderul PSD nu a precizat exact modalitatea prin care poate interveni Guvernul, însă, potrivit legii, există doar două variante: ordonanța de urgență sau asumarea răspunderii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va încerca blocarea legilor Justiției și a Codurilor Penale, Dragnea a răsuns că „decizia va fi la Guvern”.

„Nu o să impun premierului sau Guvernului nimic. Ceea ce ține de parlament, de decizia politică sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar anunțat public, respectat. De aici încolo să vedem cum se desfășoară lucrurile în continuare, contestări. Ei vor să se întindă cu intrarea în vigoare a acestor legi cu speranța restaurației. Ce va face Guvernul, ce vor face partidele din coaliție, vom vedea. Și eu aștept ca toți colegii noștri să facă ceea ce e de făcut pentru ca obiectivele asumate de noi să fie îndeplinite. O să vedem”, a spus Dragnea.