Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, pentru agenția Mediafax, după ce USR a invitat-o pe Laura Codruța Kovesi să intre în partid, că "magistrații nu fac politică" și că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe "o persoană sau alta".

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Nu comentez speculații și presupuneri. Din punctul meu de vedere în momentul în care fostul procuror-șef al DNA a spus că rămîne procuror, subiectul a fost închis pentru că statul magistraților este clar și neechivoc. Magistrații nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie sa aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta. Eu unul așa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forțelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori și a unui program pentru România. Candidații, oricare ar fi ei, ar trebui sa fie o consecința a acestei abordări și aceștia trebuie să fie aleși în jurul unor criterii de integritate, cinste și profesionalism dovedit. Doar așa putem reforma clasa politică", a declarat miercuri fostul prim-ministru Dacian Cioloș, actual lider al partidului Mișcarea România Împreună.

Acesta a adăugat că relația cu USR nu doar că va continua, dar se va și consolida.

"Colaborarea noastră cu USR e bazată pe valori comune și pe obiective comune de construcție care vizează viitorul României. Pe aceste baze relația va continua și se va consolida", a adăugat Cioloș.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți, că i-a propus fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitația, i se va propune și să fie candidata partidului la alegerile prezidențiale. El a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruța Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Șeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

CSM a decis, miercuri, ca fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, să își continue activitate la DIICOT Sibiu, în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.