Vicepreședintele PSD, Adrian Țuțuianu, a declarat, marti, că opțiunea suspendării președintelui Klaus Iohannis se menține în interiorul PSD. Social democratul face referire la faptul că foarte multe acte normative sunt contestate la CCR și, în opinia sa, președintele își exercită drepturile abuziv.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

Țuțuianu a precizat că suspendarea rămîne o posibilitate și este analizată în interiorul PSD, dar "deocamdată, un moment critic a fost trecut, prin ceea ce s-a întâmplat cu demiterea șefei DNA".

Întrebat de presă care ar fi motivele unei eventuale suspendări, social democratul a enumerat nemulțumirile create de președintele Klaus Iohannis.

"Această opțiune există ( a suspendării președintelui, nr). Avem cazul procurorului șef al DIICOT, a fost propus de ministrul Justiției, a trecut de CSM printr-un aviz pozitiv și sunt două sau trei săptămâni de când el nu este desemnat în funcție și se preferă un interimat care nu are legitimitatea necesară. Este un argument. Un alt argument: sunt foarte multe acte normative care sunt blocate prin atacuri repetate la CCR (...) Există drepturi pentru toți, dar când un drept este exercitat abuziv, se numește abuz de drept și el este sancționat și în civil și în penal", a declarat senatorul PSD.