Cu o somație primită de la Liviu Dragnea în urmă cu o zi, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat astăzi că are toate datele și că președintele Klaus Iohannis trebuie să plătească statului 1,27 de milioane de lei, bani din chiria pe care a încasat-o pentru casa pe care a prierdut-o în instanță. Chiar dacă în acest moment este un proces legat de proprietarul acestui imobil, statul sau o persoană fizică, Teodorovici spune că șeful statului oricum trebuie să dea banii înapoi și ar trebui să o facă imediat.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Potrivit ministrului de Finanțe, președintele datorează statului 1.278.856 lei, cât a obținut din chiria pentru care a plătit 154.160 de lei impozit.

„Ar fi corect, legal și moral să facă plata acelei sume imediat către statul român. Ar trebui să fie un exemplu pentru toți românii, dl. președinte să facă plata imediată. (...) Dacă a cheltuit-o, nu e treaba noastră, trebuie să o dea înapoi. Ar trebui să fie o pildă de urmat. (...)Te-ai îmbogățit nejust. Suma aceea plătește-o, nu te mai folosi de ea”, a declarat Teodorovici, precizând că orice zi de întârziere va atrage și penalități.

Deocamdată, a admis ministrul de Finanțe, președintele Iohannis nu a fost notificat privind plata deoarece Fiscul a mers pe varianta notarială pentru a înscrie în cartea funciară că statul este proprietarul, însă demersul a fost suspendat fiind pe rol un proces. Teodorovici a adăugat însă că mai are o variantă, respectiv ca statul să facă direct solicitarea înscrierii în cartea funciară a imobilului.

CITEȘTE ȘI: Dragnea îi somează pe șeful ANAF și pe ministrul de Finanțe să recupereze „sutele de mii de euro de la Iohannis”, pentru casa din Sibiu pierdută în instanță. „Dacă nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală”