Camera Deputaților a adoptat joi un proiect de lege privind reducerea riscului seismic pentru cladirile care prezintă pericol de prabusire, votul fiind aproape unanim - a existat o singură abținere. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat, după vot, că legea reprezintă "un mare pas înainte" pentru protejarea cetățenilor în cazul unui cutremur mare.

Ovidiu RaetchiFoto: cdep.ro

Câteva dintre modificările aduse legii, prezentate de Raețchi: "posibilitatea finanțării chiriei pentru proprietarii care trebuie să fie mutați pentru consolidarea clădirilor; oferirea unor termene limită pentru ca primăriile să acționeze, atât în faza de documentație, precum și în cea de execuție, dacă proprietarii nu fac acest lucru, precum și acordarea de către autorităţile administraţiei publice locale a unor facilităţi financiare pentru proprietarii spaţiilor publice cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădirile supuse consolidării în vederea realizării măsurilor de intervenţie".

"Din momentul promulgarii acestei legi, autoritățile locale, în frunte cu doamna Gabriela Firea, nu mai au nicio scuză pentru a nu acționa ferm în direcția consolidării clădirilor cu risc seismic. Au legi - să își facă treaba!" a scris Raețchi pe Facebook.

Camera Deputaților este for decizional, legea merge la promulgare.