Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că membrii Coaliției de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării președintelui Iohannis, dar consideră că suspendarea "trebuie să fie o opțiune serioasă".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu nu aștept răspuns (n.r.: din partea președintelui Iohannis privind revocarea) pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituției, de care își bate joc. Nu-l interesează Constituția, legea, îl interesează propriul interes. Spunea de dictatura majorității, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că asta este majoritatea prin alegeri, în democrație. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu contează alegerile, contează doar ce vreau unul singur care trebuie să aibă în subordonare CCR, instituțiile. Eu am discutat cu domnul Tăriceanu și i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea președintelui trebuie să fie o abordare serioasă. Poate mai trimite un consilier să amenințe un judecător CCR. O fi trimis un consilier să amenințe un judecător de la Înalta Curtea. Și domnul Tăriceanu a spus că nu e de acord, și că trebuie să analizăm și să luăm o decizie, da sau nu", a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a spus că în cursul zilei de luni liderii Coaliției vor decide privind suspendarea președintelui.

Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să spună ce măsură va lua după decizia CCR de a cere șefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi.