Gabriel Vlase a demisionat joi din Camera Deputaților, după ce miercuri parlamentul a votat numirea sa în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Ulterior, fostul deputat PSD a depus jurământul pentru noua funcție, la Palatul Cotroceni.La scurta ceremonie nu au fost prezenți Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu. A fost însă la eveniment Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control SRI.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu a acceptat invitația președintelui de a participa la ceremonia de depunere a jurământului de către noul șef al SIE deoarece nu a simțit „o dorință de colaborare instituțională”.

„​Nu am acceptat invitația, nici eu, nici dl Tăriceanu. Nu aveam de ce să merg acolo, să răspund la invitația unui președinte care atacă partidul din care fac parte, de la care nu simțim o dorință de colaborare instituțională, un președinte care girează plângeri penale împotriva prim-ministrului”, a spus Dragnea.

Camera Deputaților a votat și proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului lui Vlase.

Vlase ocupa și funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PSD, poziție din care conducea deseori ședințele de plen.

Fostul deputatul PSD a fost validat miercuri de către Parlament pentru postul de director al SIE cu 340 de voturi pentru și 31 împotrivă. Nominalizarea sa a fost făcută de președintele Klaus Iohannis.