Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu ambasadorii UE despre Codul Penal. Ce le-a spus președintele Senatului oficialilor europeni

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Joi, 5 iulie 2018, 12:29 Actualitate | Politic


Calin Popescu Tariceanu
Foto: Facebook
Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit joi cu șefii misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene. Întâlnirea a avut loc în contextul modificărilor la Codul Penal adoptate de Parlament, dar și după ce 12 state partenere au avertizat România să evite schimbările legislative care ar slăbi statul de drept sau lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei

Președintele Senatului le-a spus ambasadorilor UE că prin modificarea legislației pe justiție, coaliția majoritară urmărește să își îndeplinească responsabilitățile de a pune Codul Penal și Codul de Procedură Penală în acord cu deciziile Curții Constituționale a României, cu directivele europene referitoare la prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil, precum și cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Tăriceanu a subliniat că modificările legislative au în vedere o schimbare de concept în politicile penale, urmând ca accentul să fie pus preponderent pe stabilirea și recuperarea prejudiciilor la bugetul statului. În acest sens, Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei a acordat o atenție specială definirii mai corecte, mai precise, a prevederilor din Codul Penal cu scopul de a evita în viitor abuzurile şi excesele care au fost constatate în ultimii ani în justiţie.

În dialogul pe această temă cu șefii misiunilor diplomatice din statele membre UE, președintele Senatuluia subliniat  că Parlamentul este forul legislativ și reprezentativ suprem și instituția care are legitimitatea și responsabilitatea de a adopta legi prin care să fie asigurate independența justiției și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, se arată în comunicatul de presă.

Tăriceanu a recomandat acelor misiuni diplomatice care "doresc să împărtășească din experiența națională în domeniile de referință aflate pe agenda cetățenilor și implicit a Parlamentului, să comunice cu autoritățile pe canalele consacrate de reglementările și cutumele diplomatice astfel încât relațiile bilaterale să fie cultivate în spirit amical și de respect reciproc".

Președintele Senatului României Călin Popescu-Tăriceanu, i-a invitat joi la un mic dejun de lucru pe șefii misiunilor diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene. Principalele teme abordate în cadrul discuţiilor au vizat aspecte privind prioritățile de pe agenda Senatului, prioritățile României în UE, preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, Construcția Europeană și rolul pe care România îl joacă în redefinirea acestui proiect.

Douăsprezece țări occidentale, printre care SUA, Franța și Germania, a făcut apel la sfârșitul lunii iunie la „toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”.

Apelul, intitulat „Importante ţări partenere fac apel la România să ia în considerare potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală”, încuraja „toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei şi Comisia de la Veneţia”.

Citește și:10735 vizualizari

 • +51 (61 voturi)    
  Tradicene, tu crezi ca poti sa ii minti in fata? (Joi, 5 iulie 2018, 12:44)

  Zimbru [utilizator]

  Ai incurcat publicul tinta, nu ai de a face cu analfabeti. Toata lumea stie ce monstruozitate ati adoptat!
  • +39 (47 voturi)    
   Ce putea sa le spuna ? (Joi, 5 iulie 2018, 13:19)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui Zimbru

   > Ce le-a spus președintele Senatului oficialilor europeni
   Ce putea sa le spuna ? Doar minciuni, calomnii, dezinformari si intoxicari.
   De ce stau de vorba cu el oficialii europeni ?
   Nu s-au lamurit ca este unul din sefii grupului infractional organizat psd si alde ?
   Au stat de vorba oficialii europeni si cu reprezentantii oamenilor cinstiti ? Dar cu reprezentantii judecatorilor si procurorilor incoruptibili si nesantajabili ?
   I-au invatat oficialii europeni ce trebuie sa faca pentru a impiedica intrarea in vigoare a monificarilor aduse legilor justitiei ?
 • +44 (54 voturi)    
  un hot.. (Joi, 5 iulie 2018, 12:51)

  rochiri [utilizator]

  exact ca Tudorel alt avocat al hotilor
 • +39 (49 voturi)    
  Tariceanu (Joi, 5 iulie 2018, 12:51)

  _The_Dude_ [utilizator]

  Un mincinos patologic!
 • +34 (44 voturi)    
  Sigur (Joi, 5 iulie 2018, 12:54)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Sigur d-nii ambasadori nu au intelese ce le-a spus Motocicleanu. Si oricum, il stiu de carierist aliat cu hotii si politruc de r*t,
 • +36 (46 voturi)    
  tradiceanu = (Joi, 5 iulie 2018, 12:57)

  nahir [utilizator]

  = bla, bla, bla. bla, bla, bla.
  Nicio diferenta intre el si vasilica, cea care spunea ca informatiile se obtin numai de la autoritati si ca doar alea reflecta adevarul
 • +33 (43 voturi)    
  Manechinul crede ca ambasadorii au nivelul (Joi, 5 iulie 2018, 12:57)

  Bogdan_100 [utilizator]

  sau intelectual penibil sa creada minciunile cu punerea in acord... Orice om cu minim 2 neuroni isi da seama ca modificarile sunt in favoarea politicienilor corupti ce vor sa scape de pedepse (taricel e unul din ei). Vorba lor "sa nu moara prosti ci sa prosteasca pe altii".
 • +29 (39 voturi)    
  Bun venit in Republica Mafiota Romania, (Joi, 5 iulie 2018, 13:05)

  emil bobu [utilizator]

  fosta democratie (2007-2017).
  • -9 (17 voturi)    
   Democrație înseamnă (Joi, 5 iulie 2018, 13:38)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   mai multă libertate și mai puține limitări legislative, adică exact sensul în care Dragnea a modificat Codul Penal.
   • +2 (2 voturi)    
    Numai un idiot poate gandi asa! (Joi, 5 iulie 2018, 19:20)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    In primul rand democratie inseamna puterea poporului (demos + kratos). Deci nu mai multa libertate. Chiar daca implica un anumit grad de libertate, oricum nu inseamna libertate absoluta. Asa hai sa legalizam si crimele (ca furtul l-au legalizat deja), violurile, etc. Asta e democratie dupa tine??
   • +2 (2 voturi)    
    nu-ti (Joi, 5 iulie 2018, 20:10)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    doresc sa ai parte de aia care vor vrea sa-si aplice propria "libertate" , in dauna ta si propriul lor beneficiu,, conform actualor legi adoptate de parlamenthotii psd-alde-udmr. Ori tu esti din clica lui Ali Baba si a celor 40 de hoti si d-aia te bucuri?
   • +1 (1 vot)    
    mai putina birocratie nu liber la furat (Joi, 5 iulie 2018, 22:19)

    Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Esti sigur ca intelegi, ce spun?
   • +1 (1 vot)    
    Libertate pentru hoți? (Vineri, 6 iulie 2018, 12:48)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Să fie eliberați din pârnaie, dacă au fost condamnați, și să fie liberi să fure, fără să se îngrijoreze că un polițist corect, un procuror abil și un judecător drept îl vor băga acolo unde îi este locul, adică la bulău?
    Libertatea asta miroase a hoție de la zece kilometri... și pesemne că ți-o dorești, dacă ești penal....
 • +28 (38 voturi)    
  ...cine te crede???.... (Joi, 5 iulie 2018, 13:06)

  mitocanu [utilizator]

  ...mincinos si fatarnic....ambasadorii stiu bine situatia din romania, referitoare la codul penal si legile justitiei...ai cheltuit banii degeba pe micul dejun...tu si dragnea veti sfasi la puscarie....
 • +20 (30 voturi)    
  pe cine crezi ma ca minti?! (Joi, 5 iulie 2018, 13:14)

  liviu_ [utilizator]

  bine nu sunt f convins daca tu vrei sa-i minti pe ei, pe noi poporul, sau pe cei din partid...
 • +15 (23 voturi)    
  a fost bun micul dejun? (Joi, 5 iulie 2018, 13:16)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Excelent! S-a baut cafea buna , s-a mancat bine si lejer, ca in diplomatie.Poate si un coniac fin,la urma!
  Si care e rezultatul? Mii de manifestanti in Piata Victoriei peste care desigur s-a trecut cu vederea, fiindca, nu-i asa?, politica e pragmatica, interesele economice si strategice primeaza, si nu prostii care striga dupa dreptate.
  • -2 (14 voturi)    
   Sa nu exageram (Joi, 5 iulie 2018, 13:49)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   Erau 2-3000 de manifestanti. Restul populatiei din Capitala Rosie erau la berici, fotbal, mititei, in malluri sau concedii. Românii au exacte ceea ce meria.
 • +21 (31 voturi)    
  tipului asta (Joi, 5 iulie 2018, 13:18)

  lp [utilizator]

  nu-i e jena sa deschida gura in fata ambasadorilor ? el si dragnea si alti cativa au pierdut legatura cu realitatea
  • +6 (10 voturi)    
   n-au avut niciodata vreo legatura (Joi, 5 iulie 2018, 14:19)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui lp

   caci realitatea lor consta in a fura, minti, trada.
 • +12 (14 voturi)    
  nu mai putem avea incredere in functionarul public (Joi, 5 iulie 2018, 13:25)

  ics_11 [utilizator]

  trebuia sa le spuna ca, dupa modificarea codului penal, nu mai putem avea incredere in functionarul public.
  daca functionaul public nu are chef sa faca ceva (ca nu are chef el atunci sa faca, nu de altceva), atunci poti cel mult sa te adresezi sefilor lui (care pot sa te ignore linistiti) sau sa deschzi un proces civil pentru a obtine ce doreai.
  la fel, daca vine la tine un functionar public in control si-ti da o amenda aberanta fara sa verifice nimic, tot asa, singura solutie este sa te adresezi sefilor lui (pe care-i doare undeva) sau sa deschizi un proces civil. pana la terminarea procesului te trezesti cu poprire pe conturi.
  functionarul nu raspunde penal in nici unul din cazurile de mai sus, la fel ca in multe altele.

  pana acum, in cazul in care nu-si indeplinea atributiile de serviciu sau o facea defectuos, functionarul public raspundea penal daca se cauza o paguba sau vatamare.
  acum poate fi tras la raspundere penal doar daca se demonstreaza ca :
  1. functionarul a avut ca scop sa obtina un folos material
  2. folosul material a fost obtinut pentru sine sau rude
  3. paguba este certa si efectiva
  4. valoarea pagubei este mai mare decat salariul minim

  doar daca totate cele 4 conditii de mai sus sunt indeplinite, atunci functionarul public poate sa raspunda penal, si char si atunci poate scapa cu o simpla amenda !!
  le-a spus Tariceanu aspectele acestea ambasadorilor ?!
 • +6 (12 voturi)    
  Acest nefericit și nefrecventabil (Joi, 5 iulie 2018, 13:29)

  Rescator [utilizator]

  individ pe numele lui de Tradiceanu -Narașkin este in slujba unor puteri straine ostile Romaniei.Scopul lui si a lui Liv Jong Unu este sa ramana ,pe viața,in
  spinarea noastra,chiar și cu prețul prabușirii țarii.
  Tupeul lui in minciuni si dezinformare este de o
  dimensiune cosmica.
 • +7 (13 voturi)    
  ce crede el.... (Joi, 5 iulie 2018, 13:39)

  ber [utilizator]

  Tariceanu crede ca isi va face fata de om politic moderat, civilizat si acceptabil in lumea politica europeana. Se inseala! Incepand de la ceearea PNLAT, la biletelul roz, la minciunile indrugate procurorilor si terminand cu infestarea politica numite ALDE nu a facut altceva decat sa strice viata politica in Romania.
  Nu-l crede nimeni, inafara celor corupti ca el.
 • +6 (12 voturi)    
  gargara de prost gust (Joi, 5 iulie 2018, 13:43)

  clujanu [utilizator]

  Tariceanu le-a explicat. Intrebarea este daca a fost crezut . Codul Penal a fost modificat in mare viteza sa-l salveze pe Dragnea. O stie o lume intreaga.
 • +10 (14 voturi)    
  Exact... (Joi, 5 iulie 2018, 13:48)

  midumi [utilizator]

  ce atatea discutii in public?

  Haideti sa comunicam prin ambasade, ca sa putem sa bagam discutiile sub pres :)

  Curat murdar
 • 0 (14 voturi)    
  Tradare (Joi, 5 iulie 2018, 13:55)

  mbogdan1 [utilizator]

  Nu cumva negociaza Tariceanu externalizarea catre EU a gazelor naturale romanesti(cu redevente minusclule) din Marea Neagra in schimbul acceptului si aprobarii EU a mizeriilor pe care le face guvernu?
 • +7 (9 voturi)    
  In locul astora care spinteca natiunea (Joi, 5 iulie 2018, 14:03)

  ruskimushki [utilizator]

  si iau in raspar pe multi mari ai lumii mi-as negocia olecuta trecerea la cele vesnice.
 • +6 (8 voturi)    
  Tariceanu e inca paralel (Joi, 5 iulie 2018, 14:50)

  Altiro [utilizator]

  .."Misiunile diplomatice să comunice cu autoritățile pe canalele consacrate de reglementările și cutumele diplomatice astfel încât relațiile bilaterale să fie cultivate în spirit amical și de respect reciproc." Pai, draga Motociclene, ambasadele tocmai ce au facut acest gest amical si de respect. Daca tu nu te-ai prins acum, a doua oara o sa te trateze ca pe un rahat.
  • 0 (0 voturi)    
   Banditii nu au (Vineri, 6 iulie 2018, 15:05)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

   de regula viata lunga.
   Dar o au de regula victimele lor.
 • +7 (9 voturi)    
  cine il mai crede pe omul asta? (Joi, 5 iulie 2018, 15:01)

  trem [utilizator]

  azi e alba, maine albastra, poimaine portocalie....iar azi rosie! Caline esti rosu zilele astea ca mafia pe care o reprezenti. Nu cred ca mai pleaca cineva urechea la prostiile tale ca esti cam mincinos.
 • +5 (5 voturi)    
  omule, (Joi, 5 iulie 2018, 16:36)

  CVL [utilizator]

  initiativa PSD-ALDE incurajeaza furtul in loc sa il descurajeze, caci acum daca are ghinionul sa fie prins, hotul cel mult returneaza prejudiciul. Pai cum anume o sa mai fie descurajat sa fure daca stie ca nu pateste nimic? ||||Adica face el 10 furaciuni diferite, e prins pentru una si returneaza doar acel prejudiciu? Pai vezi matale ca PSD-ALDE-UDMR incurajeaza si da liber la hotie???


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version