Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a susţinut miercuri că doi dintre deputaţii aparținând minorităţilor naționale care au votat în favoarea modificării Codului penal, s-au împotrivit prin vot, în februarie, achiziţionării pentru România a sistemului HIMARS din SUA, potrivit Mediafax.

Ovidiu RaetchiFoto: Facebook - Ovidiu Raetchi

"Pe 21 februarie 2018, Camera Deputaților a aprobat o achiziție vitală pentru securitatea națională a României: sistemul HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) din Statele Unite ale Americii, în urmă unei aprobări prealabile din partea Congresului SUA. Foarte simplu spus, acest sistem este esențial în contextul amenitarii ruse din zonă Crimeea-Marea Neagră. Au existat în Cameră Deputaților, la acel moment, doar două voturi împotrivă achiziției: Ignat Miron, Comunitatea Rușilor din România, șeful Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă; Popescu Mariana Venera, Asociația Macedonenilor din România.

Întâmplător sau nu, sunt cele două persoane care au decis astăzi, prin votul lor, adoptarea Codului Penal", a scris Ovidiu Raeţchi pe pagina sa de Facebook.

Pe 21 februarie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege pentru realizarea "Capabilităţii de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare " Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare". Propunerea legislativă a fost adoptată cu 276 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", singurele persoane care au votat împotrivă fiind chiar cei doi deputaţi din minorităţi, Ignat Miron şi Popescu Mariana Venera.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional, după ce marți inițiativa a trecut de Senat.