Liviu Dragnea susține că modificările făcute în Comisia Iordache nu îi vor rezolva problemele penale. „Credeți că ăștia mă lasă să scap? Să fim serioși”, a comentat el, referindu-se indirect la condamnarea decisă de Curtea Supremă, în dosarul DNA privind angajările fictive.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Indiferent ce am spus eu, fiecare a rămas la părerea lui. Nu am văzut nicio reacție în legătură cu abuzuri, la decizii luate pe articole neconstituționale. Nu mai vreau să discutăm despre asta”, a răspuns Dragnea, inițial, la întrebările privind ajutorul pe care i l-a dat Comisia Iordache.

La insistențele presei, șeful PSD a replicat: „Credeți că ăștia mă lasă să scap? Să fim serioși”.

La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat că „abuzurile și excesele constatate în ultimii ani în Justiție trebuie eliminate”.

„Modificarea (Codului penal - n.r.) oricum va aduce controverse. E bine că există controverse. Având în vedere experiența de până acum, deciziile numeroase ale CCR privind acceptarea sesizărilor de neconstituționale, deciziile CEDO, aceste modificări s-au dovedit necesare. Convingerea mea e că există o nevoie de a schimba filosofia Codurilor Penale”, a spus Tăriceanu.