Fostul premier Dacian Cioloş a scris duminică seara, pe pagina sa de Facebook, că prin solicitarea suspendării înregistrării la UNESCO a sitului Roşia Montană, guvernul "privează această zonă de un instrument greu de egalat de dezvoltare şi promovare".

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Roşia Montană este unul dintre cele mai atractive locuri pe care le ştiu. Un loc de care milioane de turişti s-ar putea îndrăgosti. Prin solicitarea suspendării înregistrării la UNESCO a sitului Roşia Montană, guvernul privează această zonă de un instrument greu de egalat de dezvoltare şi promovare. În acest fel, guvernul transformă Roşia Montană într-un prizonier al unui proces pe care l-au declanşat şi complicat exact cei care azi constituie majoritatea politică", a scris Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

Totodată, acesta a precizat că, în momentul de faţă, legea patrimoniului din România protejează situl respectiv şi "această protecţie nu poate fi pusă în discuţie de niciun angajament pe care un politician sau altul l-a luat în numele statului".

"În momentul de faţă, legea patrimoniului din România protejează acest sit şi această protecţie nu poate fi pusă în discuţie de niciun angajament pe care un politician sau altul l-a luat în numele statului, nesocotind această realitate. Recunoaşterea UNESCO se face pe baza acestei legislaţii care rămâne în vigoare cu sau fără protecţia internaţională 'suspendată' azi de PSD-ALDE. Protecţia UNESCO ar oferi însă pentru Roşia Montană un mijloc de promovare fără egal pentru o dezvoltare economică şi socială durabilă", a mai arătat Dacian Cioloş.