USR nu susţine proiectul de lege pentru "combaterea antiromânismului" iniţiat de PMP, iar cei doi parlamentari ai Uniunii are au semnat pentru propunerea legislativă își vor retrage sprijinul, transmite formațiunea politică într-un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Persoanele care promovează în spațiul public idei sau doctrine antiromânești, în orice mod, riscă închisoare între 3 luni și 3 ani, iar cei care constituie o organizație cu caracter antiromânesc de acest tip, închisoare între 3 și 10 ani, prevede unproiect de lege pentru "combaterea antiromânismului" inițiat de deputați PMP și PNLși susținut de parlamentari de la mai multe partide, inclusiv PSD și USR.

Uniunea Salvați România afirmă, sâmbătă, că un astfel de proiect ”poate fi folosit în mod abuziv de o majoritate cum este cea PSD-ALDE care poate decide oricând să vireze definitiv pe calea iliberalismului. ”

”Experienţa din ultima perioadă în care coaliţia PSD-ALDE a propus soluţii abuzive ca să scoată cu forţa USR din Parlament pentru că luptă pentru #FaraPenali întăreşte temerile că un proiect pentru "combaterea antiromânismului" va fi folosit în scop politic pentru a transforma România într-o dictatură. USR militează pentru libertatea de exprimare şi va lupta împotriva proiectelor care îngrădesc drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, se mai spune în comunicat.