​​Fostul președinte Traian Băsescu îl ironizează pe Ludovic Orban, numindu-l „Șică Mandolină”, susținând că acesta a „produs oamenilor care ies zilnic în stradă în toată ţara, electoratului nostru care a crezut că tu chiar poţi negocia ceva cu partidele parlamentare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Şică Mandolină la “un pas” să devină prim-ministru ! După şapte zile în care de trei ori pe zi ne explica pe toate televiziunile faptul că are negocieri sofisticate cu UDMR, ALDE, fracţiuni din PSD, minorităţi sau cu şmenarul politic Victor Ponta, astăzi am văzut rezultatul. Ne-au lipsit nu mai puţin de 66 voturi ca să treacă moţiunea. Le-am dat pesediştilor ocazia ideală să-şi clameze legitimitatea exact când erau în colţ după eşecul revoluţiei fiscal şi condamnarea lui Dragnea care îi făcea să se sfâşie din interior. Şică, tu pricepi câtă dezamăgire am produs oamenilor care ies zilnic în stradă în toată ţara, electoratului nostru care a crezut că tu chiar poţi negocia ceva cu partidele parlamentare ? Şică, decât să te mai dai preşedinte al partidului brătienilor, mai bine îţi cauţi un loc de muncă. Salutare Şică. Ai fost la 66 voturi să devii prim – ministru”, a scris fostul președinte pe Facebook.

Moțiunea de cenzură a Opoziției la adresa Guvernului Dăncilă a picat miercuri la votul plenului reunit al Parlamentului. În plenul reunit au votat 166 de parlamentari pentru, iar 4 au votat împotrivă. Pentru trece moțiunea era nevoie de 233 voturi pentru.