Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că este surprins de decizia parlamentarilor UDMR de a părăsi sala de plen la votul moțiunii de cenzură, precizând că este convins că în spatele hotărârii Uniunii există niște negocieri care vor ieși la iveală în curând, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După decizia UDMR, normal că situația este modificată. Sunt surprins de decizia UDMR. Sunt convins că în spate există cumva niște negocieri care se vor vedea probabil cât de curând", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale PNL.

Acesta i-a îndemnat pe liberalli să fie prezenți în plenul reunit de miercuri unde se dezbate și se va da votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Să fie prezenți toți, să fie activi, să transmită mesaje cât se poate de clare către cei din majoritatea parlamentară. Să arate că noi continuăm bătălia și că continuăm până la capăt", a completat Orban.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, miercuri dimineață, că parlamentarii formațiunii nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de senatorii și deputații PNL, USR și PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere.

”Vom participa la dezbaterea moțiunii de cenzură. Vom avea și noi de spus acolo ceva, așa cum fiecare grup parlamentar are câteva minute și vom spune acolo punctul nostru de vedere și vom părăsi sala, vom fi absenți. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abținem, să nu știu ce. Nu vom fi în sală și vom fi absenți în momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai afirmat că PSD va demonstra că, alături de ALDE, are majoritate.

Prezentarea moţiunii de cenzură a avut loc în ședința de luni a plenului reunit al Parlamentului, dezbaterea și votul final având loc miercuri, în ședința care a început la ora 14.00 și este în desfășurare.

Moțiunea de cenzură a PNL, susținută de USR și PMP, este intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!", iar liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflației, de 5.4%, creșterea ROBOR și tentativă de subordonare politică a magistraților.