România crește cu 11,7% numărul militarilor care vor participa la misiuni în afara granițelor, anul viitor. Decizia a fost luată în ședința de miercuri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Astfel, Armata română va contribui cu 2.089 militari și civili, iar Ministerul Afacerilor Interne cu 932 militari și polițiști. Decizia a fost luată în ședința de miercuri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

De asemenea, CSAT a aprobat obiectivele României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfășura în perioada 11-12 iulie.

”Reuniunea va reprezenta o oportunitate de exprimare concretă a unităţii și solidarității aliate, respectiv a relației transatlantice şi a determinării aliate în faţa ameninţărilor globale sporite. Pentru țara noastră, Summitul prezintă o importanţă deosebită din perspectiva avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, dar şi a proiectării stabilităţii în vecinătatea estică, mai cu seamă în regiunea Mării Negre”, transmite Administrația Prezidențială.