​O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc miercuri, iar una dintre teme este pregătirea României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, dar și subiectul Roșia Montana. Ședința la care vor participa premierul și o parte a membrilor Cabinetului are loc la ora 10.30, la Palatul Cotroceni, înaintea moțiunii de cenzură.

Sedinta CSATFoto: Administratia Prezidentiala

Pe agenda şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la obiectivele României pentru Summitul NATO de la Bruxelles şi forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2019, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Agenda a fost însă completată, fiind inclus și subiectul Roșia Montana, după ce ministrul Culturii George Ivașcu a solicitat amânarea deciziei privind includerea acesteia în Patrimoniul UNESCO.

Chiar dacă inițial nu figura pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), subiectul Roșia Montană a fost inclus pentru dezbaterea în ședința de miercuri, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, potrivit unui răspuns dat de Administrația Prezidențială, pe 13 iunie, la socitarea Mediafax. "Președintele este preocupat de subiectul Roșia Montană. Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței CSAT din 27 iunie", a adăugat, la momentul respectiv, pentru Mediafax, Președinția.