​Fostul președinte Traian Băsescu susține că moțiunea PNL îi face un cadou nesperat lui Liviu Dragnea, scoțându-l din „dificultate, oferindu-i în mod nechibzuit o victorie consistentă în Parlament, în loc să-l lăsăm să se zbată în mocirla propriilor eşecuri şi a frământărilor interne din partid”

Traian Basescu, dupa incheierea votuluiFoto: Captura Antena 3

„Printr-o moţiune de cenzură depusă după mintea lui Ludovic Orban , reuşim să-i facem cadou lui Dragnea o victorie politică în Parlament şi să scoatem PSD-ul din fundătura în care se află. Oricum, până la votul de la moţiune obiectivul este căderea Guvernului Dăncilă şi instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria. După moţiune obiectivul va fi să ne lingem rănile. Oricum, cu moţiunea l-am scos pe Dragnea din dificultate oferindu-i în mod nechibzuit o victorie consistentă în Parlament, în loc să-l lăsăm să se zbată în mocirla propriilor eşecuri şi a frământărilor interne din partid”, scrie Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte susține că opoziției PNL-PMP-USR îi vor lipsi 50-70 de voturi pentru „a atinge cifra magică a reușitei, adică 233 de voturi”.

​„Oricum, până la votul de la moţiune obiectivul este căderea Guvernului Dăncilă şi instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria. După moţiune obiectivul va fi să ne lingem rănile. Oricum, cu moţiunea l-am scos pe Dragnea din dificultate oferindu-i în mod nechibzuit o victorie consistentă în Parlament, în loc să-l lăsăm să se zbată în mocirla propriilor eşecuri şi a frământărilor interne din partid”, arată Băsescu.

Fostul președinte îi critică pe Ludovic Orban pentru că „îşi trâmbiţează pe toate televiziunile negocierile şi succesul moţiunii”, fără a sti, de fapt care va fi pasul următor.

„Care este pasul următor? Desigur, ne facem de rahat după care plecăm glorios în vacanţă. Oare de ce am dat PSD şansa unei victorii politice când se aflau în mare dificultate? Oricum, semnătura şi votul meu, susţin moţiunea. Dar oare vom avea voturi câte semnături sunt pe moţiune măi Ludovice?

PS – Ludovice, dacă mă căutai, poate îţi dădeam un sfat care să te ajute să nu pari “inconştientul vesel” al politicii româneşti”, își încheie Băsescu postarea de pe Facebook.