Deputatul PNL Florin Roman a scris o postare pe Facebook în care spune că în aeroportul din Paris, la zborul spre România sunt ”mulți țigani, că eu nu le zic rromi”, îi acuză că se folosesc de sistemul de prioritate al companiei aeriene și afirmă că ”e bun aranjamentul refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social”, această din urmă afirmație fiind o referire la olege votată de Parlamentsăptămâna trecută.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Mă întorc de la Paris. Zbor cu Wizz Air, unde se ține cont de prioritate. Printre pasageri și mulți țigani, că eu nu le zic rromi. E o prostie că se asimilează cuvântul rrom cu România. Își știu bine rolul: toți cu copilași după ei, la 'prioritar'. Vorba unei doamne: 5 copii și 15 adulți, cu 'prioritate'! Nu e bun aranjamentul refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social?”, a scris Florin Roman pe Facebook, postarea sa fiind ștearsă ulterior.

Postarea deputatului liberal a fost criticată, tot pe Facebook, de Violeta Alexandru, fost ministru în Guvernul Cioloș, acum consilier al președintelui liberal Ludovic Orban:

”Florin Roman, NU! Postarea ta de asta seara despre experienta de la zborul tau spre casa loveste in valorile organizatiei din care facem parte. Si e mai grav decat orice suparare a unui om despre care stiu ca munceste cu seriozitate.”

Ultima postare a lui Florin Roman de pe Facebook este acum una contra ”piraților” care își trimit copii la cerșit în loc să-i trimită la școală, pe care îi avertizează că o nouă lege le va înaspri pedepsele.

Florin Roman a fost vicepreședinte al PNL până luna aceasta, el anunțănd pe 11 iunie că își dă demisia după tensiuni în partid pe tema Codului Administrativ.