Parlamentarii USR au anunțat că au intrat luni în grevă japoneză, purtând banderole cu mesajul "Fără penali". Pe de altă parte, ei au precizat că vor continua să participe la lucrările comisiilor și plenului.

Banderola "fara penali"Foto: Hotnews

"De astăzi, deputaţii şi senatorii USR sunt în grevă japoneză, purtăm pe braţe aceste banderole cu 'Fără penali' pentru că aici este acum societatea. Miercuri avem moţiunea de cenzură. Astăzi vom distribui colegilor parlamentari PSD scrisoarea care a fost depusă vineri la liderul de grup, prin care le cerem să îi retragă sprijinul parlamentar domnului Liviu Dragnea pentru că situaţia în care se află domnul Dragnea încalcă însăşi Codul de conduită al PSD. Atunci, dacă acest partid pretinde că guvernează pentru România şi nu exclusiv pentru Liviu Dragnea cum a dovedit în ultimul an şi jumătate, va trebui să respecte propriile reguli, dacă nu regulile statului", a declarat Barna.

El a spus și că a pregătit câteva zeci de mii de banderole care vor fi distribuite cetăţenilor şi parlamentarilor care doresc acest lucru.

"Vom distribui aceste banderole - am pregătit câteva zeci de mii - cetăţenilor care vor veni miercuri, începând cu ora 12,00 în Parcul Izvor în perioada votării moţiunii de cenzură. Invităm toţi cetăţenii să fie alături de ceea ce înseamnă democraţia şi să ceară demisia lui Liviu Dragnea şi demisia acestui Guvern care târăşte România afară din Europa", a adăugat Barna, potrivit Agerpres.