Liviu Dragnea îl amenință din nou pe Klaus Iohannis cu suspendarea, nemulțumit că șeful statului nu semnează decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia Curții Constituționale în acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu este exclusă (suspendarea - n.r.) pentru că deja a stat neconstituțional de mult și nepermis de mult. Jocul cu „hai să mai citim” este o bătaie de joc la adresa Curții Constituționale”, a declarat șeful PSD.

Întrebat cum comentează despre anunțul președintelui că va candida pentru al doilea mandat la Cotroceni, Dragnea a răspuns „mare surpriză”.

Declarația lui Dragnea privind decizia președintelui în privința șefei DNA vine după ce, tot luni, Tăriceanu a spus că Iohannis a avut ''destul de mult timp'' la dispoziţie pentru a da un răspuns. "Nu ştiu care este planul de comunicare şi modul în care îşi ia deciziile preşedintele, dar cred că în momentul de faţă a trecut destul de mult timp pentru ca o citire, aşa, aşezată şi profundă să dea posibilitatea ajungerii la concluzie", a afirmat Tăriceanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marțea tecută că amână cu cel puțin o săptămână o decizie privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR în acest sens. „Și această săptămână este dedicată cititului”, a declarat șeful statului.

Liderii PSD l-au criticat pe Iohannis pentru amânarea semnării decretului de revocare a lui Kovesi, Liviu Dragnea invocând posibilitatea suspendării președintelui, dacă refuză să aplice decizia CCR în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Iohannis: Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică. Repet că nu mă preocupă această chestiune

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a calificat drept "cel mai periculos precedent pentru statul de drept ceea ce preşedintele Iohannis face astăzi", adăugând că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale.