​Ludovic Orban a declarat luni că PNL este deschis la negocieri după căderea guvernului în urma moțiunii de cenzură și că nu se cramponează de "o anumită condiție", referindu-se la faptul că el a fost desemnat de către partid drept propunerea de prim-ministru. Precizarea vine în contextul în care Victor Ponta a declarat că parlamentarii Pro România vrea demiterea guvernului, dar nu susține varianta cu Ludovic Orban premier.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"PNL va participa la negocierile de după moțiune și în mod evident, în funcție de rezultatele concrete ale negocierilor, va sprijini sau nu o formulă mai bună de guvernare. Va sprijini cu siguranță orice formulă mai bună de guvernare. De asemenea, nu s-a schimbat nimic. Oricând PNL dacă are capacitatea să formeze o majoritate parlamentară est dispus să își asume formarea guvernului. PNL deține 20% din Parlamentul României, PNL, după reușita căderii moțiunii, este deschis la negocieri și va susține acea variantă care este mai bună pentru țară", a declarat Orban, întrebat despre condiția pusă de Victor Ponta ca el să nu fie premier în cazul unei reușite a moțiunii.

Liderul PNL a amintit de faptul că partidul a decis, în cadrul Consiliului Național, ca el să fie desemnat candidatul la funcția de prim-ministru. "Asta nu înseamnă că ne cramponăm de o anumită condiție," a adăugat însă Orban.

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, a declarat tot luni că va sprijini „orice efort de înlocuire” a Guvernului Dăncilă, dar nu și formula propusă de PNL care a inițiat moțiunea de cenzură. Ponta a precizat că oferta liberalilor, cu Orban-premier, „nu e legitimată de electorat și noi nu o vom sprijini”.

„Facem un apel de a discuta și azi, și mâine, și miercuri cu cei din PSD și ALDE pentru a spune că înlocuim cu un guvern competent care să conducă România”, a spus Ponta.