Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Suceava, că susţine protestele de stradă şi că a îndemnat membrii şi simpatizanţii partidului să participe la acestea, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Cu siguranţă. Am îndemnat membri de partid, simpatizanţii PNL, să fie prezenţi la toate manifestaţiile publice paşnice, civilizate, care se organizează în susţinerea moţiunii de cenzură, care se organizează pentru a împiedica Guvernul să adopte o nouă Ordonanţă 13, care se organizează în apărarea unei justiţii independente şi care se organizează, la urma urmei, pentru ca România să revină la o traiectorie normală, firească, la o traiectorie europeană, democratică, în interesul general'', a spus Orban.

Liderul liberalilor a mai spus că nu va mai participa la astfel de proteste, pentru a nu lăsa impresia că există un interes politic în organizarea acestora.

''M-am ferit să mă afişez personal la manifestaţii, pentru că nu vreau să creăm pretexte propagandei nocive a partidului de guvernământ, să spună că există vreo potenţare politică sau un interes politic în aceste manifestaţii. Cred că, 99% din cei care ies în stradă, ies din proprie voinţă, pentru că ei consideră că este necesar să-şi exprime punctul de vedere în spaţiul public şi să încerce să contribuie la îndreptarea României pe direcţia bună'', explicat Orban.

Întrebat dacă e normal ca preşedintele Klaus Iohannis să îndemne oamenii să iasă în stradă, Orban a răspuns afirmativ.

''Da, sigur că da. Preşedintele Iohannis întotdeauna a fost alături de societate. (...) O manifestare este o formă de exprimare a unui punct de vedere de către cetăţenii care sunt lipsiţi de putere şi care au ca formă de exprimare această manifestare în spaţiul public. Mie mi se pare că este perfect democratică o astfel de manifestare, chiar e salutară şi poate să arate că există o mare susţinere pentru moţiunea de cenzură şi pentru încetarea acestei perioade negre din istoria post-democratică a României, şi anume guvernele lui Dragnea'', a mai spus Orban.