Moţiunea simplă intitulată ''Ministerul Transporturilor sub PSD este Ministerul Anti-Autostrăzi'', iniţiată de USR, urmează să fie dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor, informează Agerpres.

Lucian SovaFoto: Agerpres

Conform deciziei Biroului Permanent al Camerei, votul asupra moţiunii simple va fi dat în plenul de miercuri.

Uniunea Salvaţi România a depus, miercuri, în plen, moţiunea simplă intitulată "Ministerul Transporturilor sub PSD este ministerul anti-autostrăzi". Documentul a fost semnat de parlamentari USR, PMP şi neafiliaţi.

Semnatarii moţiunii simple spun că ministrul Lucian Şova "a făcut praf" toate proiectele mari de infrastructură ale României, iar mandatul său este ''un şir de declaraţii sfidătoare, de gafe, de nerealizări, blocaje şi decizii dezastruoase''.

"Domnule ministru al Transporturilor Lucian Şova, aţi afirmat recent în şedinţa Comisiei pentru transporturi că atunci "când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari şi vor pleca multinaţionalele'. Este o afirmaţie incredibilă. Un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii. Un susţinător al autostrăzilor. Dvs., din contră, sunteţi un veritabil ministru Anti-Autostrăzi. Pentru dvs., lipsa autostrăzilor e în regulă pentru că românii rămân cu salarii mici. Asta este logica PSD privind infrastructura, asta explică de ce nu avem nici drumuri moderne, dar nici salarii decente pentru români. Mandatul dvs. este un şir de declaraţii sfidătoare, de gafe, de nerealizări, blocaje şi decizii dezastruoase. Dle ministru, aţi făcut praf toate proiectele mari de infrastructură ale României în mandatul dumneavoastră, începând cu autostrăzile care ar trebui să treacă Carpaţii!", se arată în textul moţiunii.

Semnatarii mai susţin că, pe lângă "autostrăzile prin munţi" şi celelalte proiecte şi dosare grele ale infrastructurii "merg la fel de dezastruos" sub mandatul ministrului Şova.

"La coridorul european Sibiu-Nădlac: lipseşte constructorul pentru o zonă critică de 9 km cu tuneluri între Lugoj şi Deva. Nu aţi făcut licitaţia pentru contractarea unui constructor, iar pe lotul 3 învecinat nu aţi semnat modificările necesare pentru a putea avea o descărcare la Holdea riscând astfel să avem 20 km muzeu, o specialitate a dvs., autostrăzile care nu pot fi folosite. Pentru autostrada Nord-Sud din Moldova, A7 Buzău-Bacău-Paşcani, din 2016 de când a fost lansată licitaţia pentru studiile de fezabilitate şi proiectul tehnic încă nu a fost finalizată evaluarea ofertelor! Acesta este prioritatea infrastructurii din Moldova pentru dvs.", mai spun semnatarii documentului.