Europarlamentarul Cristian Preda lansează spre dezbatere ipoteza dizolvării PSD, pe cale judecătorească, invocând un articol din legea partidelor politice care spune că acest lucru este posibil dacă activitatea formațiunii respective a devenit ”ilicită sau contrară ordinii publice”.

Cristian PredaFoto: AGERPRES

Preda se întreabă dacă nu cumva PSD s-a pus în afara legii transformându-se într-un ”grup de presiune pentru un infractor”, așa cum declara ieri președintele Klaus Iohannis.

”Președintele Iohannis consideră că PSD a devenit un <>. În aceste condiții, nu cumva formațiunea lui Dragnea intră sub incidența articolului 46 din legea partidelor politice? Articolul cu pricina cere dizolvarea unui partid <>, dacă <> sau dacă <>. Mai urmăresc pesediștii exercitarea legală a puterii? Nu cumva ei vor să folosească majoritatea pentru a anula separarea puterilor? Un lider care se asociază cu pușcăriașii, nu cu cetățenii liberi, mai poate conduce adunarea care dă legi? Nu cumva PSD s-a pus în afara legii? Poate n-ar fi rău să auzim opinia unor juriști”, a scris Cristian Preda, pe Facebook.