Liderul USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că Iohannis a decis să anunțe că va candida pentru un nou mandat de Președinte în această perioadă “de conflict” pentru a transmite un mesaj că rămâne să “lupte împotriva a ceea ce face astăzi PSD și Liviu Dragnea”, informează Mediafax.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

Întrebat de către jurnaliști, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul USR Timiș, ce părere are despre faptul că președintele Klaus Iohannis a anunțat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat, Dan Barna a răspuns că este o decizie pe care o “anticipam cu toții”.

“Este o decizie pe care o anticipam cu toții. Președintele a decis să o comunice tocmai în această perioadă de conflict pentru a transmite fără îndoială un mesaj că rămâne alături. Exista acea idee că va pleca la Bruxelles sau că s-ar retrage și, în această perioadă când este nevoie de o solidaritate și de o rezistență a societății decente și normale, mesajul președintelui vine să întărească acest mesaj, că va rămâne și el să lupte alături de România normală împotriva a ceea ce face astăzi PSD-ul și Liviu Dragnea”, a afirmat Dan Barna.