USR spune că PSD i-a trădat pe români pentru un infractor, alegând să facă scut în jurul lui Liviu Dragnea şi că foarte probabil Guvernul va da OUG pe Codul Penal. De asemenea, liderul partidului, Dan Barna, a îndemnat oamenii să rămână activi şi să continue protestele, întrucât legile Justiţiei cu modificările trecute prin Parlament încă stau sub riscul de a intra în vigoare.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

”PSD i-a trădat pe români pentru un infractor, alegând să facă scut în jurul lui Dragnea. Din acest moment, fiecare clipă pe care PSD o petrece la conducerea ţării este o ameninţare la adresa viitorului României. Acest partid trebuie să plece de la putere!”, arată un comunicat al USR postat pe pagina de Facebook a partidului.

În opinia partidului de opoziție, PSD a confirmat astăzi că este ”un partid al penalilor”, iar ”aşa zişii lideri PSD au dovedit că sunt nişte oameni slabi, fără coloana vertebrală”.

”USR i-a cerut deja demisia lui Liviu Dragnea. O să i-o cerem în fiecare zi. Miercuri votăm în Parlament pentru moţiunea de cenzură. Dragnea e în stare să arunce ţara în aer ca să scape de puşcărie. Trebuie să stăm în stradă, foarte probabil vor încerca să dea o Ordonanţă de Urgenţă. Semnaţi pentru Fără Penali! Trebuie să curăţăm clasa politică de infractori. Împreună putem să oferim României o guvernare onestă şi competentă!”, susţine USR.

Liderul USR, Dan Barna, a îndemnat societatea să rămână activă și să continue protestele, pentru că ”legile Justiţiei sunt în continuare în riscul de a intra în vigoare”.

"Este o miză importantă pentru noi, ca societate, să rămânem activi, implicaţi şi să continuăm protestele, pentru că legile Justiţiei sunt în continuare în riscul de a intra în vigoare şi există riscul ca acest guvern-marionetă, purtător de interese al lui Liviu Dragnea, să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să-l dezincrimineze. În momentul în care se va întâmpla o ordonanţă de urgenţă în zilele următoare, jocul se închide. În trei zile intră în vigoare, se publică în Monitorul Oficial, am văzut la Ordonanţa 13 că sunt capabili să o publice noaptea, în câteva minute, iar Liviu Dragnea va fi în situaţia de a elimina din legislaţie faptele pentru care a fost condamnat", a afirmat Dan Barna, la o întâlnire cu presa care a avut loc vineri seara, la Timişoara, potrivit Agerpres.

Tocmai de aceea, a susţinut liderul USR, este necesar, legitim şi firesc ca întreaga societate să-i ceară lui Liviu Dragnea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că el este acum în situaţia în care să-şi dea în mod explicit, vizibil şi fără echivoc o lege pentru el însuşi.

Dan Barna le cere celor din PSD să se întoarcă la guvernarea României, la "programul minunat" de guvernare cu care au convins o parte a societăţii şi să nu continue această discuţie absurdă, "prin care le explicăm românilor că este în regulă să furi, că este o mândrie să fii condamnat o dată sau de două ori şi să rămâi în fruntea statului".

Preşedintele USR a subliniat că "Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaţilor", iar acest guvern ar trebui să se retragă şi să cadă prin moţiunea de cenzură de miercuri, "când invităm toată societatea la un protest masiv, pentru că este de neacceptat ca un stat european să aibă la conducerea sa o persoană dublu condamnată şi să rămână în această poziţie".

Barna şi-a exprimat încrederea că încă există maturitate în PSD şi că social-democraţii vor avea înţelepciunea să înţeleagă că Liviu Dragnea nu mai poate fi reprezentant al României în exterior.

"Mesajul meu către membrii PSD este să renunţe la Liviu Dragnea, să accepte că România este mai mult decât interesul unui condamnat penal. Decizia de joi a instanţei a arătat exact acest lucru, că România este, încă, un stat european, care respiră, în care Justiţia este şi a rămas încă independentă, după un an şi jumătate de presiuni fără precedent în istoria presiunilor instituţionale din această ţară. Pentru că un an şi jumătate, această guvernare condusă de Liviu Dragnea, nu au făcut decât să acţioneze ca şi casa de avocatură privată a lui Liviu Dragnea. Parlamentul şi guvernul s-au dovedit case de avocatură ale lui Liviu Dragnea, iar de miercuri, Jandarmeria s-a transformat în ciomagul lui Liviu Dragnea. Toate acestea trebuie să înceteze", a detaliat Dan Barna.

Liderul USR a mai punctat că tocmai de aceea iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" este fundamentală pentru România şi a dat exemplul fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, care deşi are o condamnare de 8 ani, este consilier de stat al premierului Dăncilă şi se ocupă de finanţele României. "Este absurdă situaţia în care am ajuns, îl avem pe domnul Vâlcov consilier de stat, condamnat la 8 ani pentru fapte de corupţie; este ca şi cum ai pune la o grădiniţă ca supraveghetor un pedofil", a conchis Dan Barna.