Primarul PSD din oraşul Cavnic, judeţul Maramureş, Vladimir Petruţ, cel care a spus că aleşii locali ai PSD sunt obligaţi să meargă la mitingul PSD, cere demisia de onoare a lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vladimir Petruţ susţine că, în calitate de membru PSD, a luat act de hotărârea instanței de judecată, care îl condamnă ”pe inculpatul Liviu Dragnea”, în primă instanță, la închisoare cu executare.

”În acest context, îi solicit public acestuia demisia de onoare din calitățile deținute în acest moment, pentru a nu pune în pericol guvernarea și credibilitatea partidului și implicit a coaliției de guvernare”, susţine edilul din Cavnic, potrivit Mediafax.

Primarul PSD din Cavnic, contestatar al lui Liviu Dragnea de la Ordonanţa 13, spunea recent despre mitingul PSD din Capitală că este organizat pentru ”penalul Dragnea” şi că ar fi mers să protesteze dacă PSD dorea să adopte legile justiţiei, nu să introducă ”manevre şi bani”. ”Mă duc eu la Bucureşti să strig ? Aşa ceva nu o să fac niciodată”, spunea edilul. În replică, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, susţinea că primarul de Cavnic nu mai este de facto membru PSD din februarie 2017, când a anunţat public că renunţă la toate funcţiile deţinute în PSD şi că nu susţine politica partidului.

”Din laşitate nu şi-a depus şi demisia din funcţia de primar obţinută în numele PSD, însă pentru acest lucru îl vor sancţiona locuitorii Cavnicului”, spunea Zetea. Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.