Senatorul PSD Daniel Breaz susține că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea este una „nedreaptă” și, nefiind una definitivă, nu se poate discuta în acest moment despre o retragere a șefului PSD. La rândul său, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, s-a declarat șocat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea.

Noul Birou permanent national al PSDFoto: Hotnews

„Este o decizie nedreaptă. Nu e însă o decizie definitivă și cred că atunci când va fi o decizie definitivă, toți cei acuzați în acest dosar vor fi achitați. Cât nu vorbim despre o decizie definitivă. Nu putem discuta despre o retragere dintr-o funcție”, a spus Daniel Breaz, într-o intervenție la Digi 24.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, joi pentruMediafax, că este șocat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizând că s-a pregătit doar pentru varianta în care liderul social-democraților ar fi fost achitat.

”Nu am de făcut neapărat o declarație dintr-un motiv foarte simplu - nu am luat în calcul această variantă. Eu personal, probabil și alți colegi, aveam un răspuns pentru varianta în care exista achitare în acest dosar. În condițiile de azi, șocat de decizie, nu pot să spun decât că trebuie ca eu și toți colegii mei să avem o poziție de solidaritate”, a declarat Ștefănescu.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.