Fiecare membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) este liber să protesteze în aceste zile sau să stea acasă, însă "o problemă nu se rezolvă în stradă", a afirmat joi preşedintele formaţiunii, Paul Porr, citat de Mediafax.

Paul-Jurgen PorrFoto: FDGR

"În legătură cu poziţia Forumului, fiecare membru este liber să participe sau să nu participe la aceste demonstraţii. Părerea mea personală este că o problemă nu se rezolvă în stradă, indiferent de numărul participanţilor", a declarat Porr, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele FDGR crede că "noi practic suntem la o intersecţie în care viitorul României se hotărăşte între Europa şi Teleorman".

Paul Porr, în calitate de lider al FDGR, s-a alăturat campaniei USR "Fără penali în funcţii publice" şi a semnat această petiţie.

Pe plan local, în judeţul Sibiu, FDGR şi PNL au o înţelegere politică, prin care se susţin reciproc. În Consiliul Local Sibiu, consilierii PNL votează proiectele propuse de primarul FDGR, iar în Consiliul Judeţean, consilierii Forumului susţin proiectele preşedintelui PNL.