​Președintele Klaus Iohannis acuză PSD că vrea „să amputeze puterile Justiției”, votând legi cu dedicație pentru Liviu Dragnea, exemplul fiind modificările adoptate la Codul de Procedură Penală.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea. Rezultatul m-a întristat și mă întristează. PSD încearcă să amputeze puterile Justiției. Dacă am avut legile Justiției care m-au nemulțumit profund, acum vedem ceva nemainîntâlnit, acum majoritatea PSD votează legi cu dedicație pentru șeful lor, pentru Liviu Dragnea. Este inadmisibilă această abordare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că va uza de toate prerogativele sale constituționale pentru a încerca să corecteze această situație.

Iohannis a subliniat însă că „toți musafirii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați” de modificările discutate în Parlament.

Proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală a fost votat luni seară târziu, cu câteva minute înainte de ora 22.00, de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, după ore întregi de dezbateri și după o dezbatere în viteză în Comisia specială condusă de Florin Iordache, care a avut loc în aceeași zi.

CONSULTĂ AICI PRINCIPALELE MODIFICĂRI ADUSE CODULUI DE PROCEDURĂ PENALĂ